Dammsugning

Anlita rätt företag för din flyttstädning

Ibland så tänker man helt rätt – och det blir ändå totalt fel. I det här fallet ska vi titta närmare på en flyttstädning och hur det kan bli galet med en sådan, trots att man som privatperson tänkt helt rätt. Vi kan säga att du ska flytta inom Uppsala och att du valt att anlita en städfirma för din flyttstädning.

Det är bra; en flyttstädning är extremt jobbig, den tar tid och du vet att du kommer att ha ditt primära fokus på att komma in i den bostaden. Du är tidigt ute och tar in flera offerter innan du slutligen väljer en städfirma. Du betalar fakturan du får och lämnar över nycklarna så att städningen ska dagen innan utflytt.

Du hamnar i en tvist

Då detta datum väl kommer så får du ett samtal från köparen av din bostad som kräver att du kommer dit och städar. Det som skett är att den flyttstädning du betalat för inte alls har skett och då du kontaktar städföretaget som du anlitat så ställer sig dessa ovilliga att göra jobbet. Man har redan städat, säger man och menar på att köparen ljuger.

Då du väl kommer till din gamla lägenhet så kan du se att en städningen har blivit genomförd, men att denna är så pass undermålig sett till hur en flyttstädning ska vara att du måste städa igen. Du anlitar en ny städfirma och tvingas således ta en dubbel kostnad. Detta medan du inleder en tvist mot den städfirma i Uppsala som fuskat.

Rätt företag har nöjda kunder

Det här är tyvärr inte ovanligt och många hamnar i liknande situationer. Man ska veta att en sådan tvist heller inte är helt lätt att lösa och få rätt i. Du kan dock ha en bättre chans till vinst om du dokumenterar den uteblivna/undermåliga städningen genom att ta fotografier och där du genom dessa kan visa hur dåligt jobb som städföretaget levererat.

Men, inte ens då kan du vara säker. Dels så tar tvister lång tid att lösa och det talar till företagets sida. Kunderna tröttnar, man orkar inte driva det vidare och man väljer att hoppa av med en tanke på att det i slutändan kan bli kostsamt att förlora. Dels så handlar det mer om en princip än om pengar. En flyttstädning kanske kostar tvåtusen kronor - även om det svider så kan man svälja det.

Det bästa är dock att man undviker en sådan konflikt direkt. Det gör man genom att välja rätt städföretag. En bra detalj som kan hjälpa dig i denna fråga handlar om att kolla hur pass många kunder som företaget har/har haft och hur pass nöjda dessa är med den tjänst som levererats. Om det inte finns några kunder och referenser så skulle vi säga pass och gå vidare till ett annat städföretag i Uppsala. Det är inte värt att chansa. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita ett städföretag för en flyttstädning i Uppsala.

31 Oct 2018