Dammsugning

Blogg

Så här gör du för att städa bort fågelbajs

25 maj 2020

Så här gör du för att städa bort fågelbajs. Det kan hamna lite varstans. På bilrutan, på ett fönster, på fönsterblecket, på fasaden, på uteplatsen, på bordet på balkongen och så vidare. För en fågel är hela världen en toalett och där har nöden verkligen ingen lag. Något som skapar irritation hos oss människor som tvingas tvätta bort spillningen i fråga och som hela tiden tvingas se våra föremål och våra saker bli nedskitade - bokstavligt talat - av fågelbajs.

Det kan vara svårt att städa bort fågelbajs också. Det kan antingen vara färskt och därmed svårt att nudda utan att det kletar ut sig över ett större område. Likväl så kan det vara ingrott och sitta som berget.

Till detta så ska man även nämna att fågelbajs är allt annat än hygieniskt att ta i. Det kan innehålla salmonella, det kan innehålla cambylobacter och det kan i övrigt innehålla en massa olika bakterier som gör oss sjuka. Handskar på alltså - det är det första rådet och dessa får mer än gärna kompletteras med ett munskydd för ytterligare säkerhet.

Så kan du förebygga och slippa fågelbajs

Fåglar har rätt att vistas i din trädgård och de har rätt att använda den som toalett. Så enkelt är det. För en fågel så gäller - givetvis - inga tomtgränser och det enda du kan göra är att försöka få fågeln i fråga att, så att säga, välja grannens tomt och trädgård istället. Det du kan göra i ett rent preventivt syfte är att plocka bort det som är lockande för en fågel.

Det handlar då om att rensa bort pinnar och grenar från exempelvis stuprören och att få bort allt sådant från taket och från trädgården i övrigt. Dessa är intressanta för fåglar då de används för att bygga bo med och stryper du den tillgången så blir din trädgård mindre intressant. Se till att göra en rensning under våren - inför sommaren - då Sverige är ett intressant resmål för alla typer av fåglar.

Du kan även med fördel rensa upp och hålla rent vid din kompost och vid dina soptunnor. Detsamma gäller frukt. Har du exempelvis äppelträd så se till att plocka upp fallfrukten. Fåglar hittar mat där och mat leder i sin tur till… Du fattar.

Så här städar du bort fågelbajset

Vi kan ge två tänkbara scenarion vad gäller fågelbajs och därefter ge två olika metoder för städning. Den första handlar om att en fågel bajsar rakt på exempelvis ditt trädäck eller över bordet på din uteplats. Så här tar du bort det:

  1. Börja med att ta på handskarna. Sätt sedan till att fylla en hink med varmt vatten och lite såpa. Du ska inte börja gnugga på en torr fågelbajs, detta kan få bakterierna att spridas. Se till att hålla dina barn på avstånd också.
  2. Gnugga bort med en trasa eller en svamp. Då fläcken är blötlagd så är det bara att sätta igång med att gnugga bort den med hjälp av en trasa eller en svamp. Släng dessa efteråt.

Scenario nummer två är ofta än mer irriterande. Detta då fågelbajsen i fråga hamnar på en textilier och landar på den dyna du har på utemöbeln. Denna typ av fläck är svårare att bli av med, men det går att göra så. Detta genom följande steg:

  1. Skrapa bort. Låt skiten torka lite först så blir den lättare att skrapa bort. Använd en liten kniv för detta, men var försiktig så att du inte skadar tyget.
  2. Använd ättika. Dutta på lite ättika på fläcken. Har du ammoniak hemma så fungerar även det - men på med munskydd och handskar i så fall. Var noga med att inte gnugga. Det kommer att leda till en större fläck där fukten kommer att sätta sig. Var även medveten om att ättika kan ha en blekande effekt. Har du ett mörkare tyg så prova först med lite, lite diskmedel och en fuktig trasa.
  3. Tvätta rent och torka. Ta bort tyget och tvätta det enligt anvisningarna.

Det är ett stort projekt

1 maj 2020

Vid en flytt så är det mycket som behöver tänkas på. Det ska packas och rensas, innan man sedan kan ta sitt pick och pack iväg till nästa boende. All eventuell hjälp man kan få tas tacksamt emot.

Det är ingen varken lätt eller liten sak att flytta. Det är nog inte någon som frivilligt flyttar bara för att det är kul, det är väldigt mycket jobb med en flytt och man kan behöva lägga ned mycket tid för att allt ska hinnas med. Ofta får man ett datum när man ska vara utflyttad och ett datum för inflytt i den nya bostaden. Den tiden däremellan får man ägna åt att rensa bland sina saker, för det är ofta ett måste vid en flytt, och sedan paketera och packa sina saker i kartonger. All hjälp som man kan få vid en flytt tas oftast tacksamt emot. Det är ett stort projekt när man ska flytta och om man kan få lite avlastning så är det nog bara välkommet.

Packhjälp och bärhjälp

Att ha någon eller några stycken som hjälper en med all packning av ens saker brukar vara skönt. Speciellt ifall man bor ensam och inte har någon mer i hushållet till hjälp. Efter att alla ens saker har packats ned och allting ligger klart i kartonger och väskor, så behöver man bära ut allting och åka iväg med till sitt nya hem. Där kan det absolut vara bra om man är ett par stycken som kan hjälpas åt med bärandet, det går lite snabbare och enklare på så vis. Vänner och familj brukar kunna ställa upp, annars får man helt enkelt anlita någon som kan hjälpa en att bära.

Städa ur både gamla och nya lägenheten

Den nya lägenheten som man flyttar till brukar alltid vara städad innan. Men de allra flesta brukar vilja städa den en omgång själva ändå, innan de flyttar in. Det känns bäst så helt enkelt, då vet man att det är städat på det vis som man själv föredrar. Det som är mindre kul är ju att den gamla lägenheten också ska städas, innan de nya kan flytta in där. Om man är sugen på att slippa göra det själv, så kan man ta hjälp av en firma som erbjuder flyttstädning. De sköter hela den biten åt en, så att man istället kan ägna sig åt sin nya lägenhet. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.flyttstädningsolna.nu

Dammråttor i hörnen

15 mar 2020

Är det lite svårt att hinna med att hålla rent och fint där hemma? Eller kanske det rentav är kontoret som aldrig får den omvårdnad som det behöver? Ingen trivs i damm och smuts, eller hur?

Ja, vi har alla haft dem eller hur? Dammråttorna som ligger i stora sjok i hörnen och under soffan. Det sägs ju att den som har en massa med dammråttor liggandes där hemma, har ett roligt liv för då har man ju en massa annat som man prioriterar än just städning. Och så kan ju självklart vara fallet, att livet innehåller en massa andra mer och mindre roliga saker som är mer intressant än att just städa. Men kom igen, damm och smuts är ju inte något bra för någon, vi måste städa ibland för vår egen hälsas skull, eller hur?

Olika städ verktyg

Ta hjälp

Istället för att sitta där och titta på all smuts och alla dammråttor som sprider sig över golven i rummet, så ta in hjälp för att få det rent och fräscht igen. Om man av någon eller några anledningar inte har den tiden eller orken att själv ta hand om städningen, hemma eller på kontoret, så ta in en städfirma som kan hjälpa er med den biten. En städfirma kommer ut en gång i veckan eller så ofta som man själv önskar att städningen blir utförd. Många väljer att ha städhjälp någon gång varje månad för att mellan gånger ta hand om den lättare städningen själva. En städfirma kan utföra all slags städ och brukar inte vara omöjliga när det kommer till era önskemål.

Spara tid

Man sparar mycket tid på att slippa ta hand om städningen själv. Om det ska städas på kontoret av personalen som arbetar där så kommer den tiden att behöva tas av arbetstiden, det är ju inte riktigt meningen kanske. När man kommer hem efter en arbetsdag eller har helgen ledig, så vill man kanske inte heller behöva lägga den tiden på att just städa. Det kan vara härligt att få lite avlastning med den biten och att istället kunna lägga tid på varandra. Familjen och barnen behöver få sin tid och gemenskap tillsammans under lediga dagar, när det inte är jobb och skola och diverse olika aktiviteter som kommer emellan. Spara din tid och ta hjälp av ett företag som är proffs på det här med städning. Ni kommer definitivt inte att behöva ångra ert beslut.

Bor du i Umeå och söker “städning Umeå” på nätet?

11 feb 2020

Drömmer du om mer tid för annat? Är städningen ett ständigt dåligt samvete? Det finns hjälp att få. Behöver du hjälp med städning i Umeå? Drömmen kan bli verklighet.

Vill du slippa tjafsa om att att din partner inte plockat undan efter sig? Att dina barn smutsar ner väggar, dörrar och luckor med kladdiga små fingrar? Att dammråttorna växer för varje dag i hörnen? Det finns så många irritationsmoment när det kommer till städning. Det är en av de saker vi bråkar allra mest om. Det är också en av de saker vi tycker tar mest tid. Något vi upplever att vi har för lite av, när det är så mycket annat som ska hinnas med. Man kan gå med ständigt dåligt samvete, man kan bråka om det eller så prioriterar man ner det. Vad man än väljer så brukar det skava.

Hink med städ verktyg

Få hjälp och undvik bråken

Det finns hjälp att få. En enkel sökning, “städning i Umeå”, så är du på god väg. Många firmor har en hemsida med beskrivningar av vilka tjänster som erbjuds och prisexempel. Det kan vara så att man bara behöver hjälp med fönsterputsning till exempel. Eller så vill man få städat i hemmet, varje eller varannan vecka. Det finns en mängd olika lösningar. Städfirmor är rutinerade och professionella och kan städning. Det behöver inte kosta skjortan heller, städfirmor tillämpar RUT-avdrag, vilket innebär att halva arbetskostnaden betalas via skattereduktion. Första gången man anlitar städhjälp kanske det behövs en storstädning, och sedan enbart underhållsstädning.

Behöver man städa innan städhjälpen kommer?

Vissa kan känna sig stressade över att det ska komma hem någon och se oredan och dammtussarna. Man kanske städar hela hemmet innan städhjälpen kommer. Det är inte meningen, det är ju just detta man anlitar hjälp för. När man fått kontakt med vald firma, kommer man överens om vad som ska göras och när. Sedan kan man faktiskt luta sig tillbaka och låta sig bli hjälpt. Man kan ha specifika önskemål om vilka områden som ska gås över och vilka som inte behöver gås igenom. Det kan vara så att man vill utelämna ett rum, kanske ett hobbyrum, men istället ha lite extra hjälp med hallen. Allt sådant bestämmer man i förväg. Det kan bli den bästa investeringen man gör, för sig själv och familjen. Frigör tid till annat och slipp bråken och börja bjuda hem gäster.

Söker du städfirma för hemstädning?

11 feb 2020

Ibland kan vardagen bli lite för mycket för en hårt arbetande person eller en barnfamilj. I Sverige går ju livet ut på att båda föräldrar arbetar heltid. För många innebär ju det att båda arbetar dubbelt upp, när arbetet är slut för dagen på det ena stället, tar arbetet hemma vid. Till sist är båda föräldrarna helt slut och känner itne för att umgås med varandra längre.

Inte undra på att det är så många som skiljer sig idag. Fler skulle behöva få avlastning för att spendera mer tid med varandra och med sina barn. Så vad kan man som heltidsarbetande person göra för att inte arbeta ihjäl sig? Här kommer vi med några bra tips till barnfamiljerna.

Ordna hemstädning med en städfirma

Bland det absolut första som man bör göra är att anlita en städfirma som kommer och tar hand om hemstädningen. Istället för att spendera tid på att dammsuga, rengöra, bona golv och liknande kan en städfirma ta hand om den. En regelbunden hemstädning gör så att föräldrarna inte behöver flänga runt och städa på sin lediga tid. Istället kan hela familjen komma hem till en ren och städad bostad och kan vila, få tid för återhämtning och gemenskap med varandra.

Anlita barnvakt regelbundet

Ibland behöver föräldrar egen tid tillsammans. Många föräldrar glömmer bort vad det var som fick dem att vilja vara tillsammans. Om de får umgås på liknande sätt som innan de fick barn, kan de komma tillbaka och minnas vad det var som var så roligt och spännande som attraherade den andra. Får de mer tid tillsammans så blir det bätte för alla i familjen. Därför kan man behöva ha en barnvakt då och då som kan lasta av en börda att alltid vara med sina barn.

Sänka kraven på tillvaron

En annan sak som man kan behöva göra är att sänka kraven på sin tillvaro. Allt måste inte vara perfekt hela tiden. Man måste inte resa på utlandssemestrar varje år, man kan stanna kvar i ett vackert Sverige som snart har minst lika varmt och hett som länderna kring Medelhavet. Man måste inte ha ny bil, nytt kök, nytt badrum, det kan vara viktigare att ge tid och spendera sina resurser på sin familj på annat sätt i stället. Och anlitar man en städfirma som kommer och tar hand om den största bördan varje vecka, får man andrum och energi som man gärna lägger på annat. 

Oroa dig inte över fönsterputsen!

21 jan 2020

Nu lyser verkligen vårsolen in genom våra fönster, och det är alltid lika välkommet när det sker. Som vi har väntat på att solen ska komma tillbaka. Efter månader av mörker lever vi upp när solen äntligen kommer tillbaka, men samtidigt syns alla smuts som finns på fönstret och det är mindre trevligt. Inte alls roligt egentligen. Den som inte kan, hinner eller har det minsta lust att tvätta fönster, kan känna att glädjen över den återvändande solen smolkas.

Det man kan göra då är att faktiskt anlita en städfirma som kan komma och göra det där åt en som en inte hinner med, orkar med eller har lust att göra. Anlitar man en städfirma för det arbetet så behöver man inte oroa sig mer över den saken.

Vilka fönsterputsmedel är miljövänliga?

Visste du att det egentligen inte är så noga med vilket slags fönsterputsmedel som du använder? Det är själva fönsterskrapan som du torkar rent fönstret med som gör själva fönstret rent. Det innebär att du kan använda vilket medel som helst som tar bort smuts och fett som kommer att göra dina fönster rena och fina. Du slipper använda starka kemikalier till fönsterputsen och kan i princip använda diskmedel, såpa och liknande som inte innehåller flera starka kemikalier. Ju kortare innehållsbeskrivning som produkten har, desto mer miljövänligt är medlet. Och det medel som har absolut kortast innehållsbeskrivning är Grumme såpa, eller Grumme diskmedel. Därför kan vi inte rekommendera någon annan fönsterputsmedel än det.

Anlita städfirma för arbetet

När man sedan har bestämt sig för att anlita städfirma till fönsterputsen är det bara att gå vidare till vilken städfirma som man ska anlita. Har man få fönster, kan man alltid anlita någon som tar betalt per timme. Har man bara 4-6 fönster tar det inte lång tid att få dem tvättade, men har man 15-20 fönster, ja då är det bra mycket bättre att få ett fast pris för fönstertvätten. Annars vet du ju inte hur lång tid det kommer att ta och kan kosta alldeles för mycket, så att det inte blir det värt att anlita en städfirma för arbetet. Till en början kan man googla, alltså leta på internet och skriva in "fönsterputs Östhammar" om man råkar bo där. Annars skriver man in den ort där man bor, och tar kontakt och frågar efter referenser och offerter, sedan väljer man den som är bäst. Här kan du läsa mer om hur du kan få fönsterputs av städfirma i Östhammar på: uppstad.se

Har du provat hemstädning i Nacka?

11 dec 2019

Det är ju så populärt med hemstädning i Nacka och just hemstädningen har vuxit som bransch. Bara under 2017 gjordes det Rut-avdrag för mer än 1 miljard och en majoritet som svenskarna gjorde Rut-avdrag var just för hemstädning. Så det visar att vi har stora behov av att få hjälp med de vardagliga sysslorna som hemstädning.

Det är ju just de där städningen som aldrig tar slut, som kanske nöter ner vanliga svenskar i vardagen. När det är så många andra saker som ska göras kan det till sist bli för mycket att även ta tag i hemstädningen. Då är det lättare att lägga ut det på någon som kommer och utför det i ens hem.

Kan vara känsligt öppna för någon annan

Det kan vara känsligt att öppna sitt hem för någon annan som ska rota runt bland ens tillhörigheter. Då vill man säkert lära känna dem lite grann så att man kan känna förtroende för att öppna sitt hem för någon som man inte känner från förut. Just i Nacka finns det ett hundratal städföretag som arbetar just i det område, eller som erbjuder sina tjänster i det området. Nacka är lite som Lidingö, med många villor och medelklassområde med många välbärgade hem. Inte helt oväntat är just hemstädning en populär tjänst i den delen av Storstockholm. 

Ungefär så här kan det gå till

Man kan leta upp ett hemstädningsföretag som erbjuder sina tjänster i Nacka. Googla till exempel "hemstädning Nacka" så att man får tag i kontaktuppgifter till flera städfirmor. Sedan kan man ta kontakt och fråga om offert och referenser. Då kanske en städfirma vill komma och provstäda hemma hos en. Då tar de tid, för hur lång tid det tar för dem att städa ditt hus. Först efter det kan de mer säkert säga vad det kommer att kosta att städa hos dig regelbundet. 

Be personalen skriva på sekretessavtal

Är det någon städfirma som man är intresserad av kan man be personalen skriva på ett sekretessavtal, så att du vet att dina hemligheter förblir dina hemligheter och inte sprids för vinden eller för andras öron. Särskilt när andra kommer hem till en, så vill man inte att det ska spridas hur det är hemma hos dig. Sedan betalar man varje månad. Med Rut-avdraget kan man sänka kostnaderna rejält och de flesta städfirmor gör avdraget direkt så att man inte ser den ursprungliga summan. Lycka till med att hitta en städfirma!

När du behöver hemstäd i Linköping

30 okt 2019

Behöver du få tag i en bra städfirma som kan erbjuda hemstäd i Linköping? Under 2017 gjorde svenska folket avdrag för mer än 1 miljard svenska kronor, en ökning som gick om ökningen av Rot-avdragen som stannade på tidigare nivåer det året. Hemstädning stod för den största ökningen av hushållsnära tjänster, som man kallar när det kommer till de slags tjänster som är avdragsgilla inom Rut-avdraget.

Att anlita en städfirma för hemstädning i hemmen i Linköping är ingen dum idé alls. Särskilt om det är så att vardagen är full av en massa stressiga måsten. Har man barn vill man heller umgås med dem på helger och kvällar när man själv är ledig hellre än ägna sin lediga tid åt hemstädning.

Är hemstädningen det ständigt dåliga samvetet?

Känns hemstädningen som en dålig påminnelse om vad man helst av allt borde göra? Det kan man slippa om man anlitar en firma som kommer och tar hand om det åt en. Istället för att ha dåligt samvete, som stjäl en massa energi av en, kan man istället få energi genom att träna på gym, gå ut och cykla, promenera i skogen eller leka med barnen utomhus. Har man dåligt samvete kan det förstöra ens vardag. Ett dåligt samvete ger ingen energi, det bara stjäl energi och är inte bra alls. Och anlitar man en städfirma som tar hand om hemstädningen behöver man heller inte ha dåligt samvete för. Då ser man ju till så att andra får det jobb som man själv inte vill ha. Unga och nyanlända i Sverige kan behöva dessa slags jobb som inte kräver så mycket av dem och då det inte betyder så mycket om de inte har den rätta utbildningen eller språket. Det enda som är viktigt då är att de kan hantera en trasa och hink.

Inte alla som kan städa – anlita dem som kan

Många tänker att det inte är så svårt att städa, men om man någon gång råkar ut för en städare som inte kan städa, märker man att det är skillnad på en städare som kan städa och någon som inte kan det. Därför förstår man att inte riktigt alla kan städa. Så när man ska anltia en städfirma vill man ju hitta städfirman med städarna som kan städa, eller hur? Googla "hemstäd Linköping" så hittar du en hel lista på städfirmor som erbjuder hemstäd och som arbetar i Linköping. Sedan kan man ge om referenser och väljer den som har bäst referenser. Bra, eller hur?

När du behöver flyttstädning i Stockholm

11 okt 2019

Ska du flytta i Stockholm, eller flytta till – eller från Stockholm? Det är ju inte nog med att man måste ordna med packning, flyttning och transport. Man måste ju även flyttstäda, och då handlar det om mer än bara vanlig hemstädning, eller veckostädning. Tyvärr måste man rengöra precis allt i en bostad, från golv till tak.

Som tur är, så behöver man inte göra det själv, det kan man lägga på en städfirma som erbjuder flyttstädning i Stockholm. Men välj då en städfirma som inte åstadkommer några problem och som gör jobbet på ett bra sätt. Tittar man på vad alla annonserar om, så är ju alla städfirmor sådana som inte blir något problem med, och som städar som man ska, men ibland händer det att annonserna inte stämmer och man vill ju inte drabbas av missförstånd eller problem just när man ska flytta. Då är det bättre att: 

  1. Googla "flyttstädning Stockholm". Det är viktigt att få flera städfirmor att välja mellan. Vissa städfirmor tar så lite betalt, så man undrar ju om städarna alls får något betalt efter att arbetsgivaravgifter och skatter är betalda. Vissa av de städfirmor som tar så lite betalt, städar knappt, trots att det är deras uppdrag. En sådan firma vill man ju inte anlita.
  2. Fråga om offert och referenser. Vad de tar betalt kan indikera vad de gör, om de är seriösa.
  3. Kontrollera referenser. Här är detta mycket viktigt; att man kontrollerar en städfirmas referenser då det säger en del om hur städfirman fungerar och hur de bemöter sina kunder, men framför allt hur städar de? Är de noggranna? Ger de garantier på sin städning?
  4. Anlita rätt städfirma. När man har tagit reda på så mycket som möjligt om städfirman är det sedan upp till en själv att anlita rätt städfirma. Referenserna gör det möjligt att välja rätt städfirma som gör arbetet noggrant. 
  5. Boka städfirman så snart som möjligt. Det är en huggsexa om man ska få en städfirma som kommer och flyttstädar just det datum som man önskar. De flesta människor vill oftast flytta antingen i början av månaden eller i slutet av månaden, eftersom de flesta hyror och betalningar för bostäderna görs vid lönedagen, alltså i slutet av månaden. Därför vill så gott som alla som ska flytta, göra det i anslutning till att man har betalat sin hyra eller sina bostadskostnader. Det gör att det blir väldigt trångt om bokningar just samma tid varje månad. Därför bör man boka in städfirman så snart man vet när man ska flytta. Lycka till!

När du behöver hemstädning i Uppsala

1 okt 2019

Har du dåligt samvete för att du inte riktigt hinner städa som du egentligen skulle önska? Då kan man anlita en hemstädning för att slippa se stöket och oredan hemma. Att anlita hemstädning är inget som man behöver skämmas för. Tvärtom. Det innebär att du har annat och roligare saker för dig än att just städa hemma. För bara några årtionden sedan, det vill säga i våra föräldrars generation, var det mycket viktigt att man skulle ha ett rent och städat hem. Gamla vanor och synsätt som att ett hem var "dåligt" om det var ostädat, låg kvar hos många föräldrar, till exempel. Ett rent och städat hem, var däremot ett "bra" hem.

Så gör du för att hitta städfirma

När man ska leta efter rätt städfirma, är det oftast några saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till att välja städfirma. Man kan förstås fråga släkt och vänner om de har anlitat någon städfirma som är bra att anlita, men har de inte det, hjälper ju det föga. Man kan alltid börja med att googla "hemstädning Uppsala". Då letar Googles sökmotor igenom alla hemsidor som finns på nätet, och där man har skrivit att man erbjuder just hemstädning, i Uppsala. Hittar då sökmotorn någon sådan hemsida där man har uppgett att man ger hemstädningar i Uppsala, så visar Google alla de hemsidorna som uppger just det. På så sätt får du genom att klicka på de olika länkarna som getts som förslag, tag i någon städfirma som erbjuder hemstädning i Uppsala.

Fråga efter offert och referenser

När man sedan tar kontakt är det alltid bäst att först fråga om offert, innan du bestämmer dig. Men enbart en offert säger föga om hur städfirman städar när de väl kommer hem till dig. Därför bör man alltid fråga efter referenser i samband med att man frågar efter offerter. Referenserna är vägledande när det gäller hur bra städfirman faktiskt städar och hur de bemöter sina kunder; lyssnar det på vad deras kunder önskar? Städar de så att kunderna blir nöjda? Genom att följa upp referenserna kan man få en uppfattning om hur städfirman utför sina sysslor och hur de kommer att bemöta dig som kund. Alla städfirmor är nämligen inte lika, utan är lika olika som alla andra. Vissa är bra och duktiga, andra är inte det. De flesta vill ju anlita pålitliga och duktiga städare som gör jobbet så att man själv blir nöjd.

Det är viktigt med rena skolor

13 jul 2019

En ren skolmiljö är avgörande för elevernas trivsel och i förlängningen deras hälsa. Och det är inte bra för deras lärande och koncentration. Barn och vuxna vistas i förskolor och skolor hela dagarna. Vuxna skulle aldrig tolerera att det var smutsigt och ofräscht på våra arbetsplatser. Det är lätt att få huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

Varför ska våra barn och ungdomar stå ut med detta? Självklart inte. Men ändå slavas det ibland med skolstädningen i Sverige. Barn och ungdomar vittnar om att de inte vill gå på skolans toaletter för att ta ett exempel. Det är verkligen oacceptabelt.

Därför är det av yttersta vikt att anlita kvalitativ städning av skolmiljöerna. En kompetent och erfaren städfirma vet precis vad som krävs för en ren skola.

Hur hålls en skola ren?

En skola är en väldig speciell plats när det gäller att hålla rent. Det är en plats där väldigt många människor dagligen vistas under en hel skoldag. Det finns ett stort antal toaletter, klassrum, lärarrum, matsal, duschar och specialsalar för till exempel slöjd, teknik och kemi. Något som såklart ställer stora och olika krav på städning.

En skola har många klassrum som naturligtvis är viktigt att hålla rena. Alla har skor på sig så det blir snabbt smutsigt och papperskorgarna blir fulla. Det är viktigt att det eleverna för bästa möjliga arbetsmiljö för att kunna koncentrera sig på bästa sätt och kunna ta åt sig av all information.

Många utrymmen på en skola

Uppehållsrum och korridorer är andra platser där det är viktigt att det är rent och fräscht. Ingen trivs i smutsiga lokaler. Ett återkommande problem i våra skolor är toaletterna. På vissa större skolor är dessa så smutsiga och eftersatta att eleverna vägrar gå på toaletten. Detta kan vara direkt hälsofarligt. Toaletterna måste dagligen städas för allas trivsel.

Gymnastiksalar och omklädningsrum är såklart mycket viktigt att de städas och efterhålls noggrant. Det är många elever som tycker duscharna är äckliga och vägrar duscha på skolan efter gympalektionerna. Det är såklart inte ok, och inte så trevligt för andra elever med svettlukt på efterföljande lektionerna.

Även skolgården måste vara sopad och ren från skräp. Klotter och skadegörelse måste åtgärdas omgående. Det är känt sedan länge att när det är skräpigt och trasigt i skolan slutar eleverna att bry sig att själva hålla efter skolmiljön och problemen förvärras avsevärt.

Även personalen på våra skolor måste såklart ha hela och rena lokaler. Lärarrum och andra lokaler måste städas noggrant. 

 

 

 

 

 

När du behöver putsa fönster

28 jun 2019

Behöver du putsa dina fönster? Har du mycket smutsiga fönster och bor i centrala Stockholm, till exempel på Östermalm? De våningar och lägenheter som finns på Östermalm kan ha fönster som är mycket höga och kan vara svåra att rengöra på egen hand. Man kan verkligen behöva höga stegar och arbetsredskap som underlättar när man putsar fönster. Det är sällan som man har sådana arbetsredskap själv. Ibland kanske man behöver vara två för att komma åt och rengöra fönster ordentligt. Dessutom kan det vara svårt att rengöra fönster på utsidan om man bor i ett högt hus.

Kriterier för att göra Rut-avdrag

Du vet väl att du kan göra avdrag på Rut-avdraget? Så mycket som 75.000 kronor är avdragsgilla under ett år och per person. Det som är viktigt är att man är över 18 år när man begär att få göra avdrag och att man själv har betalat för tjänsten och att bostaden där man har anlitat till exempel fönsterputsen, är den bostad där man bor. Är man till exempel flera som bor i samma våning, kan alla som är med och betalar för fönsterputsen dra av på Rut-avdraget för arbetskostnaden.

Ta inga risker – anlita städfirma

Har man till exempel inte putsat fönster tidigare och vet hur man gör, kan det vara bättre att anlita en städfirma som kommer ut och gör det åt en, än att chansa. Det kan vara riskabelt att ge sig ut och putsa fönster som både sitter högt upp och kanske är svåra att rengöra på utsidan. Då är det bättre att anlita professionella fönstertvättare som vet hur de ska göra.

Ibland har man inte tid till städning

Om man arbetar heltid och har svårt att hitta tiden till att putsa fönster kan det vara bätttre att be en professionell städfirma komma och göra det åt en.  Har man då riktigt smutsiga fönster kan de göra så att det är mörkare i bostaden än vad det behöver vara. Vill man då öppna fönster när de är riktigt smutsiga, får man in allt smuts och det kanske man inte vill ha, särskilt inte när man vet att det där som är smutsigt är avgaser. Då är det så mycket bättre att få rena fönster i stället för smutsiga fönster.

Letar du städfirma på Östermalm? Du kanske vill ha pålitlig städfirma som kommer ut och tvättar fönster? Här kan du läsa mer om pålitlig sådan städfirma: https://www.kontorsstädningöstermalm.se.

Behöver du städning i Falun?

17 jun 2019

Städning är något som är oundvikligt men måste man göra det själv? Självklart inte. Det går ju att anlita städhjälp för en ganska liten summa, framför allt om man gör ett så kallat RUT-avdrag.

Det finns idag många aktörer som erbjuder ett antal städtjänster för alla olika behov. Det finns städfirmor över hela Sverige och inte bara i storstäderna. En sökning på Google berätta att kryllar av städbolag. Hemstädning i Örebro, Veckostädning i Helsingborg eller flyttstädning i Falun och så vidare, på sida efter sida.

All städning går att få hjälp med

Städbolagen erbjuder städning och det går att skräddarsy upplägget precis som du själv vill ha det efter dina behov. Vissa behöver kontinulering städning av kontoret eller bostaden, andra kanske behöver storstädning inför fester och högtider eller kanske en grundlig städning av källare eller vindsutrymmen. Efter renoveringar behöver man troligen en byggstädning eller varför inte en flyttstädning när det är dags att flytta? Det är bara fantasin som sätter gränsen.

Flyttstädning

Flyttstädning är en mycket noggrann städning med mycket höga krav från inflyttande familj, mäklare och hyresvärdar. När man ska lämna sin gamla bostad för att flytta till en ny måste man lämna den i samma fina skick som man förhoppningsvis fann den när man en gång flyttade in. Allt ska vara helt, rent och fräscht. Men det är tyvärr inte bara att dammsuga av golvet. Man måste följa ett antal regler och riktlinjer för att städningen ska anses vara godkänd. Det är inte sällan att det slarvas med flyttstädningen då man oftast är helt slut och upptagen med annat mitt i flytten.

Hlöga krav på en flyttstädning

Anser inte nya ägaren, hyresgästen, märklaren eller hyresvärden att städningen är korrekt finns det stor risk att man debiteras för en extra städkostnad. Förutom en mycket grundlig städning ingår och garage, vind, eventuell tomt och garage. Det ska inte bara vara rent och fräscht, det måste också vara tömt på saker och föremål om inget annat är sagt. 

Det är den gamla ägaren eller hyresgästen som har hela ansvaret. Inne i bostaden gäller dammsugning, vårttorkning av golv, rengöring av köksutrymmen och badrum. Alla fönster ska vara putsade och dörrar, karmar och lister likaså. När det gäller köket  och badrum måste alla skåp städas noga och alla vitvaror måste dras ut och torkas. Det gäller också att inte glömma att rengöra inuti skåp, hyllor och annan förvaring som inte tas med i flytten. 

Så städar man bäst kontor

31 maj 2019

Har du sett ett riktigt sunkigt kontor någon gång. Sinnebilden av ett sunkigt kontor kommer från någon tråkig (svensk) långfilm från 60-talet, typ. Någon som sitter på ett kontor som sett bättre dagar. Papper ligger i drivor. Golvet är av en gammal linoleummatta som måste lukta illa. Skrivborden är fulla med avtryck från kaffekoppar och så vidare. Man bara tänker att de som arbetar på ett sådant kontor måste vara mer eller mindre ineffektiva och deprimerade. Tänk vilken skillnad, då om man tänker sig samma kontor, men städat och rent. Alla mår bättre och får mer gjort. För det är så vi, människor fungerar. Vi mår bra när det är städat och rent.

Så bör man städa kontoret

När man ska städa ett kontor, är det en bra idé att börja med det som är mindre ostädat; som till exempel skrivbord. Då kan man börja med att torka med en ren trasa och rengöringsmedel. Sedan tömma skräpkorgarna. När man har torkat av alla skrivbord och tömt alla skräpkorgar, är det sedan dags för golvet som bör dammsugas och sedan torkas rent. Efter det är det badrum och toalett som bör rengöras. Här är det viktigt att torka rent toalettstol och handfat. När man har rengjort toastolen, toaringen och tagit med en toaborste, är det sedan dags att rengöra handfatet och blandare. Töm sedan skräpkorgen och ta med en golvmopp på golvet. Om det finns ett pentry eller ett kök är det sedan viktigt att diska all disk, torka av diskbänk och arbetsbänk, torka av kyl och frys endast utvändigt. Sedan moppar man golvet så är man klar sedan.

Skaffa städfirma till kontorsstädningen?

Om du behöver anlita en städfirma till kontorsstädningen, och kanske har kontoret i Norrtäljetrakten, kan du googla "kontorsstädning Norrtälje" så att du får några kontaktuppgifter till en städfirma som erbjuder den typen av kontorsstädning i Norrtäljetrakten. Det finns inte så många som erbjuder kontorsstädning just i Norrtälje, så det är en bra idé att ringa alla dem som säger att de städar kontor just i Norrtäljetrakten. Då kan man be om offert och referenser så att man kan jämföra dem med varandra på det sättet. Välj den som har bäst referenser. Det är viktigare än priset, därför att det finns städfirmor som är så billiga attt de knappt städar alls för priset. De tänker helt ologiskt, att kunden får den städning "som de betalar för" och därmed knappt städar alls, vilket är fullständigt onödigt. Om de inte städar, vad är det då för mening ens med att anlita dem? Läs mer om en som tvärtom verkligen städar för det pris du som kund betalar: https://www.städfirmanorrtälje.se.

Vad kostar det att få kontoret städat?

19 maj 2019

Många städföretag tar mellan 200-500 kronor per timme. Så beroende på hur stort kontoret är, så kommer det att kosta olika mycket. Man kan ju tänka att ju större personal som man har på ett företag, desto mer kan personalen tjäna in till företaget och då kommer de att behöva en större lokal som behöver städas. På samma sätt är det ju tvärtom; ju mindre företaget är och ju mindre personalstyrkan är, desto mindre lokal behöver man ju och då kostar ju inte städningen lika mycket. Finns det någon chans att ha många anställda, få in stora summor pengar varje månad och inte ha så stor lokal? Det är ju möjligt om de flesta jobbade hemifrån. Då behöver man ju inte någon stor lokal trots att man har många anställda som drar in pengar till företaget.

Fördelar med att personalen jobbar hemifrån

Skulle det vara så att personalen kan jobba hemifrån, till exempel om de arbetar på nätet, då spelar det ingen roll var de sitter eller befinner sig. Fördelar med att de jobbar hemifrån är att de inte behöver lägga ner tid på att pendla till och från jobbet. De behöver inte ta sig hemifrån, utan kan sätta sig och arbeta i pyjamas, om de nu skulle vilja det. De behöver inte en lokal som företaget måste betala för att de ska kunna jobba. De får göra sitt eget kaffe hemma. Arbetsgivaren behöver inte betala för kaffet, eller för alla de lokaler som personalen behöver för att kunna jobba.

Nackdelar med att de arbetar hemifrån

Om personalen skulle vara personer som inte kan koncentrera sig på sitt arbete när de inte är på ett kontor, då är det ju inte bra om de arbetar hemifrån. I så fall behöver de en lokal som de kommer till för att kunna koncentrera sig på sitt arbete. Vissa människor börjar göra andra saker än koncentrerar sig på arbetet. I stället för att jobba så börjar de diska, tvätta, vattna blommor, ta hand om barnen eller gör helt andra saker. Om man har sådana personer anställda och som egentligen ska arbeta då går det ju inte att de jobbar hemifrån. Då måste man ha ett kontor där de kan arbeta. Och har man ett kontor måste det städas och vara rent. Annars blir det en ohållbar arbetsmiljö efter ett tag. Och för att kontoret ska hållas städat och rent, krävs det att man anlitar en städfirma som kommer och gör det. Här kan du läsa om ett sådant: https://www.kontorsstädstockholm.com.

← Äldre inlägg