Dammsugning

Blogg

RSS

Flytta smärtfritt med hjälp av en flyttfirma i Stockholm

30 Sep 2022

Ännu en flytt på listan, nej, kroppen orkar inte mer. Denna gången kanske man ska anlita en flyttfirma i Stockholm som får sköta allt med flytten istället.

Inte trodde man att man skulle genomgå ännu en flytt på såhär kort tid. När man äntligen hade börjat slå sig till ro och känna sig som hemma. För att inte tala om hur hemsk den förra flytten var. Stress som fick en att tappa hår och en kropp som värkte rejält i minst en vecka efteråt. Nej, detta vill man inte igen.

Men vad gör man när man hittar drömhemmet? Struntar i det bara för man inte orkar med en flytt, eller tar tag i det en sista gång? Förhoppningsvis är det ett hem man stannar i länge. Det gäller bara att finna energin till flytten någonstans, eller göra som bästa vännen och anlita en flyttfirma. Det tål att tänka på.

Värdesätt din tid och energi och anlita en flyttfirma

Man skulle inte vilja kalla det att vara snål med att göra saker själv, det är väl snarare sparsam. Kanske är det lika bra att inse att det är värt det med en flyttfirma. Förra flytten tog man de billigaste flyttkartongerna, det märktes, en del av dem höll inte.

Anlitar man någon som exempelvis flyttfirma Peter Åkare erbjuder de inte bara en trygg flytt, man kan dessutom få låna deras flyttkartonger kostnadsfritt. Det är ett väldigt bra erbjudande och känns både tryggt och bra att anlita dem att sköta flytten.

Enklare med en flexibel flyttfirma i Huddinge

15 Sep 2022

Med hjälp av en flexibel flyttfirma i Huddinge blir flytten enklare. Men det är ändå viktigt att man börjar planera flytten i god tid. Här kommer några tips.

En flytt går oftast smidigast om man börjar planera flera veckor i förväg. Gäller det en utlandsflytt kan det behövas ett par månader och man kan till och med först behöva magasinera sitt bohag. Vid en utlandsflytt kan det vara bra att också boka en flyttfirma som har stor erfarenhet av just detta.

När man ska anlita en flyttfirma kan det vara klokt att gå på rekommendationer och referenser. Bästa sättet är att fråga vänner och kollegor om tips. Ofta är de äldre och mer erfarna flyttfirmorna de som är bäst och pålitligast. De brukar också vara flexibla och kunna erbjuda hjälp med att både packa och att packa upp.

Vänta inte för länge med att boka en flyttfirma

För att inte fylla flyttkartongerna med sådant man inte längre använder gäller det att rensa och göra sig av med detta, Mycket kan man skänka bort eller sälja. Men det som är trasigt måste lämnas till återvinningen i Huddinge. Sedan gäller det att packa smart och inte för tungt. Är man osäker på hur man bästa ska packa kan man fråga en flyttfirma om råd.

Vill man anlita en riktigt bra flyttfirma gäller det att vara ute i god tid eftersom de bästa snabbt blir fullbokade. Är man prismedveten tar man in offerter från några olika flyttfirmor innan man bestämmer sig. Men man måste också vara realistisk och tänka på att flyttgubbarna också ska ha rättvist betalt. Boka flyttfirma här: flyttfirmahuddinge.se

Bra med garagestädning i Stockholm

14 Jul 2022

Har du garageytor till företaget där personal eller kunder får parkera? Då kan företaget i Stockholm ge ett bra första intryck genom en garagestädning.

Under fastigheten i Stockholm fanns en parkering. Där kunde Anders personal parkera när de kört till jobbet. Även viktiga kunder fick utnyttja den. Där fanns några rutor speciellt för dessa så att de aldrig skulle behöva leta efter plats, och definitivt inte behöva betala för den. Den platsen som låg närmast infarten hade även en laddstation.

Nu var Anders på jakt efter en städfirma som kunde göra en garagestädning. Det var extra viktigt nu när de hade VIP-parkering därnere. Han hade plockat fram några som var intressanta och bett dem att skicka kostnadsförslag till honom. För även om han ville ha ett bra pris ville han även ha den bästa städfirman.

Företagare nöjd med garagestädning

En av städfirmorna hade fått mera lovord än de andra, så Anders beslutade sig för att prova dem. De skulle städa på natten då det inte fanns några bilar på parkeringen. Det skulle bli en utmaning för dem första gången då städningen inte hade varit den bästa hos den förra fastighetsägaren.

Provstädningen hade gjorts innan någon kom till fastigheten på morgonen, och Anders åkte dit för att se hur parkeringen såg ut efter en garagestädning. Garaget kändes till och med rent. Han granskade jobbet noga och hittade ingenting att anmärka på. Det skulle vara ett nöje att få hyra in dem som städfirma för både garaget och resterande delar av fastigheten. Boka din garagestädning här: garagestädningstockholm.se

Fönsterputsföretag tar hand om skyltfönster

1 Jun 2022

Är man en privatperson eller driver ett företag kan det vara ont om tid att ta hand om fönstren. Som tur är finns fönsterputsföretag att boka in vid behov.

Carin hade älskat att caféet hon öppnat låg i lokaler med stora fönster som vette ut mot gatan. Nu efter några veckor insåg hon att, förutom alla fördelar, fanns några nackdelar, även om de var få. Platsen där caféet låg innebar en hel del trafik utanför, lika med smutsiga fönsterrutor.

Visst var det en bred trottoar emellan där en liten uteservering fanns under de varma månaderna men det hjälpte inte. Trots att hon inte drivit företaget mer än 6 månader hade hon redan putsat fönstren många gånger. Något som var som ett helt träningspass i tillägg till de många timmarna i caféet.

Skönt att lämna över till fönsterputsföretag

Det fanns två anledningar till att hon putsat dem flera gånger. Den ena för att de snabbt blev smutsiga, den andra att det sparade pengar att göra det själv. Men nu insåg Carin att det var ohållbart. Fortsatte hon så här skulle hon bli sjukskriven mycket snart. Därför beslutade hon att kontakta ett fönsterputsföretag.

Det kändes som hon bara hann servera ett fåtal gäster, fönsterputsarna var så otroligt snabba. Hon som hållit på i timmar varje gång. Hon hade redan sparat minst tre timmar, och snyggt blev det också. Man kunde nästan tro att det inte fanns något glas, så blanka var fönstren. Hon ringde fönsterputsföretaget och bokade in regelbundna besök från dem, det var värt varenda krona. Låt detta företag utföra fönsterputsen hos dig: renafönster.se

Asbestsanering i Stockholm utförs endast av proffs

5 May 2022

Asbestsanering i Stockholm är helt nödvändigt om du ska renovera din gamla villa. Asbest är hur hälsofarligt som helst, vilket sanerarnas dräkter vittnar om.

Du har säkert hört talas om asbest och hur farligt det är för människors hälsa. Men exakt vad asbest är kan vara lite knepigt att förstå sig på. Vissa tror att det har med mögel att göra, men det har det inte alls. Asbest är ett långfibrigt mineralfiber som användes flitigt i byggbranschen i svunna decennier på grund av sin oslagbara hållbarhet. Detta var naturligtvis innan det fanns en medvetenhet kring hur miljö- och hälsofarligt asbest faktiskt är när det kommer ut i luften.

Du som bor i ett äldre hus har med stor sannolikhet asbest någonstans i kåken. Det behöver inte betyda att du måste sälja villan och flytta, men det innebär att du behöver gå försiktigt fram vad gäller renoveringar.

Asbestsanering i Stockholm sker endast under strikta säkerhetsföreskrifter

Gamla tak av eternit är ett bra exempel på hur asbest fungerar. Så länge som takplattorna är hela är det inga problem. Men så fort en platta knäcks sprids asbestpartiklarna ut i luften.

Den som undrar över hur hälsofarligt asbest egentligen kan vara, kan följa med en firma som utför sanering av asbest i Stockholm. Hypotetiskt sett, alltså, för asbest är så farligt att bara utbildad personal får vara närvarande. Men om du hade kunnat vara med vid en asbestsanering, hade du sett att sanerarna tar på sig kraftiga skyddskläder värdiga en amerikansk domedagsfilm.

Ta hjälp med hemstädningen

12 Apr 2021

Det är viktigt med ett rent hem för att man ska trivas och må bra. Men det är inte alltid man får tiden att räcka till med alla måsten. Genom att ta hjälp med städningen slipper man stressen.

Ett stökigt hem kan lätt skapa irritation och vantrivsel, och blir då inte alls en plats för vila och återhämtning. I vårt ganska stressiga samhälle är det inte alltid så lätt att hinna med allt som man ska och då är det ofta städningen som prioriteras bort. Men genom att ta hjälp med hemstädningen slipper man kompromissa och acceptera dammråttorna i hörnen. Dessutom får man tid över till andra roligare saker och kan spendera mer tid med barnen, familjen eller vännerna. Tack vare rut-avdraget är det inte heller särskilt dyrt att anlita städhjälp eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden.

Anpassad städning

Innan man kontaktar ett städbolag är det bra om man funderar över hur mycket och ofta man vill ha städat. Vill man exempelvis ha hjälp en gång i veckan, varannan vecka eller få en storstädning en gång i månaden? Vissa städföretag erbjuder även olika tilläggstjänster som tvätt och strykning, fönsterputsning och trädgårdsarbete. Har man aldrig tidigare haft hjälp med hemstädning i Uppsala är det inte alltid så lätt att veta hur stort behov man har. Då kan det vara bra att börja lite smått och istället utöka tjänsten om man märker att behovet är större. Städtjänsten löper sedan på som ett slags abonnemang tills man säger upp den.

Många fördelar med städhjälp

10 Feb 2021

Städning är ett evighetsarbete som aldrig tycks ta slut. Genom att anlita städhjälp tar du en stor börda från dina egna axlar. Du kan få regelbunden hjälp eller vid ett särskilt tillfälle.

Definitionen av ett “Sisyfos-arbete” är ett arbete som börjar om så fort man får känslan av att det är färdigt. Det har sitt ursprung i den grekiska mytologin. Sisyfos fick då i dödsriket ett uppdrag som skulle befria honom. Han skulle rulla ett stenblock uppför en kulle. Men varje gång han närmade sig toppen slant han och stenblocket trillade ned till början av kullen. Så upprepades arbetet. Det finns många likheter mellan Sisyfos stenblock och städning. Det känns som om att man städar hela tiden. Varje gång man börjar känna sig färdig har det blivit smutsigt någon annanstans. Tänk om du skulle unna dig själv att anlita städhjälp. Då hade du kunnat sätta dig på soffan, slänga upp benen på bordet och se hur din bostad blev ren och fräsch utan att du behövde lyfta ett finger.

Städhjälp när du ska flytta

Det kan också vara fördelaktigt att anlita städhjälp om det bara handlar om ett engångstillfälle. Du kanske ska lämna din bostad och flytta till en ny lägenhet. Då ska den gamla bostaden städas grundligt. Det kräver en enorm insats som ofta tar flera dagar och dränerar mycket energi. Varför då inte bara hyra in städhjälp i Stockholm och få det överstökat? Du får ett garanterat resultat och kan fokusera på allt annat som har med flytten att göra.

Hitta en städfirma i Göteborg

10 Dec 2020

Tack vare RUT-avdraget är det allt fler som har råd att anlita städhjälp hemma eller vid en flytt vilket ger tid till annat. Men innan man väljer städföretag finns det några saker att tänka på.

Det är många som känner att fritiden inte räcker till eller att de vill ha mer värdefull tid med barnen. Att låta en städfirma sköta hemstädningen frigör en massa tid som man kan använda till annat och minskar dessutom vardagsstressen. Att anlita en städfirma i Göteborg eller någon annanstans är inte särskilt dyrt tack vare Rut-avdraget. Innan man kontaktar en städfirma för att be om en offert är dock bra om man har funderat över hur mycket hjälp man behöver med städningen och hur ofta. Vill man ha hjälp regelbundet en gång i veckan eller någon enstaka gång när det har blivit alldeles för rörigt?

Skriv ett ordentligt kontrakt för att undvika missförstånd

Många städfirmor erbjuder abonnemang på städning och kommer då regelbundet och städar det man har kommit överens om ända tills man säger upp abonnemanget. Är man osäker på hur mycket man vill ha hjälp med, eller först vill testa städföretaget, kan man hyra in städfirman för några enstaka gånger och känna efter hur stort behovet är av städning. Och om man tycker att samarbetet fungerar bra. Det är alltid en god idé att skriva ett utförligt avtal där allt som ska ingå räknas upp så att man slipper missförstånd. Firman man anlitar ska också ha försäkring ifall att en olycka skulle ske.

Ordning och rent på arbetsplatsen

20 Nov 2020

För att kunna utföra sina arbetsuppgifter så gäller det att man har städat och ordning på sin arbetsplats. Därför är det många företag som anlitar städbolag för all typ av löpande städning.

Det finns en idé om att ifall man har det stökigt på sin arbetsyta så ser det ut som om man har mycket att göra. Om det stämmer eller ej är nog personligt, men däremot är det säkert att ju mer ordning man har desto mer får man gjort. För det tar väldigt mycket tid om man hela tiden ska leta sig igenom exempelvis alla dokument på arbetsytan för att hitta det rätta.

Detsamma är det med städning. Och det finns till och med vetenskapliga undersökningar som visar att rena och ordnade ytor på arbetsplatsen inte bara ökar effektiviteten. Det ökar dessutom välmåendet hos personalen.

Med ett löpande schema

När man anlitar ett städbolag för att städa på företaget så brukar man noga precisera vad som ska städas och när. Beroende på hur många man är, och vilken typ av lokal som ska städas, så kan det variera från en gång per dag till kanske en gång i veckan eller med ännu längre mellanrum. Ofta så väljer man att få städningen utförd under en tid då personalen inte finns på plats. Men går inte det så får man helt enkelt lösa det så gott det går. Städpersonal som är van att exempelvis städa kontor vet hur man ska uppträda och agera på bästa sätt.

Så rengör du ditt linoleumgolv i köket

14 Sep 2020

Så rengör du ditt linoleumgolv i köket. Olika golv har olika förutsättningar. Detta både sett till hårdhet, utseende, möjlighet till förändring och vad gäller städning och rengöring. Det bör man vara medveten om innan man väljer golv och rådet är att man alltid utgår från var köket ska ligga och ser till eventuellt slitage där. Det är skillnad på hur ett slitage ser ut i vardagsrummet och i hallen, eller hur?

Köket är en plats där man idag vistas på ett tydligare sätt. Förr var det lite av en enmansshow där mamman spenderade tid i syfte att laga mat till resten av familjen. Idag är det en plats för alla och det är också något som ställer högre krav på golvet. Dels så slits det fortare, dels så innebär detta mer spill och tappade föremål och dels så innebär matlagningen i sig också att fler saker hamnar på golvet och att man, helt enkelt, sölar mer. Ju fler kockar och så vidare.

Har du ett linoleumgolv i köket så har du också valt ett väldigt bra golv. Det är miljövänligt, det är hållbart, det är snyggt och det är dessutom väldigt enkelt att sköta om. Men, det kommer att bli fläckigt och det kan - speciellt i köket - bli tal om ganska tuffa fläckar som kan verka omöjliga att bli av med. Vi tänkte visa hur du ska göra.

Så här får du bort fläckar från ett linoleumgolv

Många - de flesta - linoleumgolv är idag ytbehandlade och det är positivt sett till att detta underlättar underhåll, städning och rengöring. Ett tips är alltså att om du funderar på att lägga ett linoleumgolv i ditt hem så ska du också välja ett ytbehandlat sådant - det kommer att göra ditt liv lite lättare.

Vi ska även säga att skillnaden mellan ett linoleumgolv och en plastmatta är att den förra är tillverkad helt av naturliga material - kork, juteväv och linolja. Det gör att golvet är miljövänligt och att det samtidigt - till skillnad mot just en plastmatta - också går utmärkt att slipa; något som ökar livslängden markant.

Hur ska man då rengöra ett linoleumgolv i köket? Enligt följande för vanlig vardagsrengöring samt en sista punkt för tuffare fläckar.

  • Dammsug: Börja med att dammsuga golvet. Se till att koppla bort munstycket vid hörnen och längs med listerna - det är dit damm och smuts letar sig.
  • Torka golven. Fyll en hink md ljummet vatten och fyll på med lite rengöringsmedel alternativt såpa. Använd sedan en golvmopp och moppa golvet. Upprepa om det finns behov.
  • Rent vatten. hemligheten bakom ett skinande rent golv och ett golv som bara ser rent ut är att man ska avsluta med att torka av golvet ännu en gång - denna gång med rent vatten. Detta tar nämligen bort alla rester från rengöringsmedel som annars - fläckvis - kan lägga sig som en hinna på vissa ställen.
  • Om du har tuffare fläckar: Här är stålull - Svinto - den absolut bästa lösningen. Blöt i ljummet vatten och gnugga försiktigt på dte ställe där fläcken finns. Gnugga utifrån och in så att den inte sprider sig. Om så krävs så kan du klicka på lite rengöringsmedel också. Lycka till!

Städfirman som gör rent hus i Västerås

15 Jul 2020

En städfirma tar hand om den omfattande helhetsstädningen så att du slipper. Håll rent på arbetsplatsen eller låt göra en ordentlig flyttstädning i samband med att du lämnar din bostad.

Du begär egentligen inte särskilt mycket av ditt stilla liv i Västerås. Att ha ett tryggt jobb att gå till och att komma hem till din familj är gott nog. Förutsägbart och bra. Det enda som du egentligen kommer upp i varv för är nedskräpningen och röran du från och till stöter på. På jobbet har du inga problem att sköta vad du ska. Men du känner ändå hur humöret sjunker när du ser att golvet inte har dammsugits de senaste två veckorna. Disken i det gemensamma köket slår rekord i odiskade kaffekoppar. Toaletterna är svinstior. Det är inte svårt att förstå att sådant gör sitt för arbetsmoralen. Det låter som att det är dags att kalla in en lokal städfirma i Västerås för att rensa upp och snygga till på jobbet och i förlängningen höja arbetsmoralen.

Förenkla ditt liv med en städfirma

Allting blir väldigt mycket enklare när en sådan sak som städning bara sker automatiskt. Men den sköter sig ju inte själv, antingen får du städa själv eller hyra in en städfirma som gör det åt dig. Det senare alternativet är det närmaste du kommer att det städas just automatiskt. Oavsett om det är på rullande schema eller bara en engångsstädning. För visst kan man bli tokig över känslan att det alltid finns någonting att göra? Det finns alltid en yta att torka av, ett hörn att dammsuga eller disk att diska hemma i bostaden i Västerås. Med en städfirma kan du släppa hela den stressen. Det finns inte hela tiden någonting för dig att göra. För någon annan gör det åt dig.

Professionell städhjälp i samband med flytt

Situationen som innebär mest städning i är nog dock den i samband med att man flyttar. Då ställs det stora krav på att din bostad hemma i Västerås ska vara extremt välstädad när du lämnar den. Du hade väl själv inte velat flytta in i en slarvigt städat lägenhet och städa själv det första du gör? Du kan göra ditt för att hålla Västerås rent. Du kan sortera dina sopor och slänga ditt skräp i papperskorgarna. Men en del kan du faktiskt rätteligen få professionell hjälp med och ingen skulle klandra dig.

Vilka tjänster erbjuder en städfirma?

12 Jun 2020

Ibland kan det vara skönt att få lite hjälp i vardagen, både med smått och stort. Om man funderar på att anlita en städfirma så kan det vara bra att först ta reda på vilka tjänster som erbjuds.

Det kan se lite olika ut hos städfirmorna i landet, vad de erbjuder och vad de utför för slags städning. En del inriktar sig endast på flyttstäd till exempel medans andra städfirmor gör både det ena och det andra, det kan vara allt från hemstäd till städ av kontorets lokaler. Det bästa är att ringa och prata med just den firma som ni väljer ska hjälpa er och höra efter vad de erbjuder för olika tjänster. Kanske behöver ni hjälp med fönsterputs eller byggstäd efter en stor renovering? Oavsett vad ni behöver ha hjälp med så finns det alltid någon som kan hjälpa till med det ni vill ha utfört.

Hemstäd

Många lever idag ett hektiskt och stressigt liv där livspusslet ska försöka läggas utan att man kraschar in i väggen. Städa kanske är något som kommer i sista hand för många. Det ska skötas arbeten, barnen ska till skolan, hämtas och lämnas. För att inte tala om alla fritidsaktiviteter barnen ska skjutsas till. Man behöver också försöka se till att ha ett eget liv, ett liv utanför arbetet där inte allting handlar om barnen eller andra viktiga göromål. Att leja bort sin städning är vanligt idag. Det kostar en slant så klart, men för många är tiden de sparar in mycket viktigare än pengarna som läggs ut på tjänsten ifråga.

Hyr in hjälp efter en renovering

Har ni just avslutat en renovering där hemma? Byggt en altan eller kanske rivit ut köket och satt in ett helt nytt sådant? Då kan det faktiskt vara skönt att hyra in en firma som kan utföra byggstädning. De kommer hem och röjer bort allt från smått till stort och gör fint åt er efter ert nybygge. En renovering är ett stort projekt som tar mycket tid. Det kan därför vara väldigt skönt att slippa lägga ned en massa tid på att behöva städa och röja efter avslutat arbete. Ofta kan dessa städfirmor ta sig an både små och stora byggstädningar, både för privatpersoner såväl som för företag. Kolla med den lokala städfirman på just er ort för att se om de kan hjälpa er med er städningen efter bygget eller renoveringen. Det är väl värt pengarna.

Så här gör du för att städa bort fågelbajs

25 May 2020

Så här gör du för att städa bort fågelbajs. Det kan hamna lite varstans. På bilrutan, på ett fönster, på fönsterblecket, på fasaden, på uteplatsen, på bordet på balkongen och så vidare. För en fågel är hela världen en toalett och där har nöden verkligen ingen lag. Något som skapar irritation hos oss människor som tvingas tvätta bort spillningen i fråga och som hela tiden tvingas se våra föremål och våra saker bli nedskitade - bokstavligt talat - av fågelbajs.

Det kan vara svårt att städa bort fågelbajs också. Det kan antingen vara färskt och därmed svårt att nudda utan att det kletar ut sig över ett större område. Likväl så kan det vara ingrott och sitta som berget.

Till detta så ska man även nämna att fågelbajs är allt annat än hygieniskt att ta i. Det kan innehålla salmonella, det kan innehålla cambylobacter och det kan i övrigt innehålla en massa olika bakterier som gör oss sjuka. Handskar på alltså - det är det första rådet och dessa får mer än gärna kompletteras med ett munskydd för ytterligare säkerhet.

Så kan du förebygga och slippa fågelbajs

Fåglar har rätt att vistas i din trädgård och de har rätt att använda den som toalett. Så enkelt är det. För en fågel så gäller - givetvis - inga tomtgränser och det enda du kan göra är att försöka få fågeln i fråga att, så att säga, välja grannens tomt och trädgård istället. Det du kan göra i ett rent preventivt syfte är att plocka bort det som är lockande för en fågel.

Det handlar då om att rensa bort pinnar och grenar från exempelvis stuprören och att få bort allt sådant från taket och från trädgården i övrigt. Dessa är intressanta för fåglar då de används för att bygga bo med och stryper du den tillgången så blir din trädgård mindre intressant. Se till att göra en rensning under våren - inför sommaren - då Sverige är ett intressant resmål för alla typer av fåglar.

Du kan även med fördel rensa upp och hålla rent vid din kompost och vid dina soptunnor. Detsamma gäller frukt. Har du exempelvis äppelträd så se till att plocka upp fallfrukten. Fåglar hittar mat där och mat leder i sin tur till… Du fattar.

Så här städar du bort fågelbajset

Vi kan ge två tänkbara scenarion vad gäller fågelbajs och därefter ge två olika metoder för städning. Den första handlar om att en fågel bajsar rakt på exempelvis ditt trädäck eller över bordet på din uteplats. Så här tar du bort det:

  1. Börja med att ta på handskarna. Sätt sedan till att fylla en hink med varmt vatten och lite såpa. Du ska inte börja gnugga på en torr fågelbajs, detta kan få bakterierna att spridas. Se till att hålla dina barn på avstånd också.
  2. Gnugga bort med en trasa eller en svamp. Då fläcken är blötlagd så är det bara att sätta igång med att gnugga bort den med hjälp av en trasa eller en svamp. Släng dessa efteråt.

Scenario nummer två är ofta än mer irriterande. Detta då fågelbajsen i fråga hamnar på en textilier och landar på den dyna du har på utemöbeln. Denna typ av fläck är svårare att bli av med, men det går att göra så. Detta genom följande steg:

  1. Skrapa bort. Låt skiten torka lite först så blir den lättare att skrapa bort. Använd en liten kniv för detta, men var försiktig så att du inte skadar tyget.
  2. Använd ättika. Dutta på lite ättika på fläcken. Har du ammoniak hemma så fungerar även det - men på med munskydd och handskar i så fall. Var noga med att inte gnugga. Det kommer att leda till en större fläck där fukten kommer att sätta sig. Var även medveten om att ättika kan ha en blekande effekt. Har du ett mörkare tyg så prova först med lite, lite diskmedel och en fuktig trasa.
  3. Tvätta rent och torka. Ta bort tyget och tvätta det enligt anvisningarna.

Det är ett stort projekt

1 May 2020

Vid en flytt så är det mycket som behöver tänkas på. Det ska packas och rensas, innan man sedan kan ta sitt pick och pack iväg till nästa boende. All eventuell hjälp man kan få tas tacksamt emot.

Det är ingen varken lätt eller liten sak att flytta. Det är nog inte någon som frivilligt flyttar bara för att det är kul, det är väldigt mycket jobb med en flytt och man kan behöva lägga ned mycket tid för att allt ska hinnas med. Ofta får man ett datum när man ska vara utflyttad och ett datum för inflytt i den nya bostaden. Den tiden däremellan får man ägna åt att rensa bland sina saker, för det är ofta ett måste vid en flytt, och sedan paketera och packa sina saker i kartonger. All hjälp som man kan få vid en flytt tas oftast tacksamt emot. Det är ett stort projekt när man ska flytta och om man kan få lite avlastning så är det nog bara välkommet.

Packhjälp och bärhjälp

Att ha någon eller några stycken som hjälper en med all packning av ens saker brukar vara skönt. Speciellt ifall man bor ensam och inte har någon mer i hushållet till hjälp. Efter att alla ens saker har packats ned och allting ligger klart i kartonger och väskor, så behöver man bära ut allting och åka iväg med till sitt nya hem. Där kan det absolut vara bra om man är ett par stycken som kan hjälpas åt med bärandet, det går lite snabbare och enklare på så vis. Vänner och familj brukar kunna ställa upp, annars får man helt enkelt anlita någon som kan hjälpa en att bära.

Städa ur både gamla och nya lägenheten

Den nya lägenheten som man flyttar till brukar alltid vara städad innan. Men de allra flesta brukar vilja städa den en omgång själva ändå, innan de flyttar in. Det känns bäst så helt enkelt, då vet man att det är städat på det vis som man själv föredrar. Det som är mindre kul är ju att den gamla lägenheten också ska städas, innan de nya kan flytta in där. Om man är sugen på att slippa göra det själv, så kan man ta hjälp av en firma som erbjuder flyttstädning. De sköter hela den biten åt en, så att man istället kan ägna sig åt sin nya lägenhet. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.flyttstädningsolna.nu

Dammråttor i hörnen

15 Mar 2020

Är det lite svårt att hinna med att hålla rent och fint där hemma? Eller kanske det rentav är kontoret som aldrig får den omvårdnad som det behöver? Ingen trivs i damm och smuts, eller hur?

Ja, vi har alla haft dem eller hur? Dammråttorna som ligger i stora sjok i hörnen och under soffan. Det sägs ju att den som har en massa med dammråttor liggandes där hemma, har ett roligt liv för då har man ju en massa annat som man prioriterar än just städning. Och så kan ju självklart vara fallet, att livet innehåller en massa andra mer och mindre roliga saker som är mer intressant än att just städa. Men kom igen, damm och smuts är ju inte något bra för någon, vi måste städa ibland för vår egen hälsas skull, eller hur?

Olika städ verktyg

Ta hjälp

Istället för att sitta där och titta på all smuts och alla dammråttor som sprider sig över golven i rummet, så ta in hjälp för att få det rent och fräscht igen. Om man av någon eller några anledningar inte har den tiden eller orken att själv ta hand om städningen, hemma eller på kontoret, så ta in en städfirma som kan hjälpa er med den biten. En städfirma kommer ut en gång i veckan eller så ofta som man själv önskar att städningen blir utförd. Många väljer att ha städhjälp någon gång varje månad för att mellan gånger ta hand om den lättare städningen själva. En städfirma kan utföra all slags städ och brukar inte vara omöjliga när det kommer till era önskemål.

Spara tid

Man sparar mycket tid på att slippa ta hand om städningen själv. Om det ska städas på kontoret av personalen som arbetar där så kommer den tiden att behöva tas av arbetstiden, det är ju inte riktigt meningen kanske. När man kommer hem efter en arbetsdag eller har helgen ledig, så vill man kanske inte heller behöva lägga den tiden på att just städa. Det kan vara härligt att få lite avlastning med den biten och att istället kunna lägga tid på varandra. Familjen och barnen behöver få sin tid och gemenskap tillsammans under lediga dagar, när det inte är jobb och skola och diverse olika aktiviteter som kommer emellan. Spara din tid och ta hjälp av ett företag som är proffs på det här med städning. Ni kommer definitivt inte att behöva ångra ert beslut.

← Äldre inlägg