Dammsugning

Är hemstädning en lösning?

Du ska till jobbet, din man ska till sitt jobb, barnen ska till skola och förskola, det snöar ute, ni har knappt sovit och redan nu börjar också ångesten komma inför kvällen då allt annat ska göras: städning, matlagning, handling. Hämta barnen, köra dem till träningar och så vidare.

För många familjer handlar det om en ren kamp att få vardagen att gå ihop. Många biter ihop och krigar sig igenom detta utan att ta hjälp. Andra väljer att ta den utsträckta handen som finns och betala för de tjänster som erbjuds och som kan komma att underlätta livspusslet ganska rejält.

Vi skulle säga att de senare familjerna väljer helt rätt väg: att betala för exempelvis hemstädning skapar fler luckor i schemat, frigör tid för annat och underlättar vardagen rejält. Om ni som familj i exempelvis Nacka känner att ni kört fast så kan professionell hemstädning mycket väl vara den nödvändiga bärgningsbilen som tillåter er att fortsätta er gemensamma resa. Det är heller inte särskilt dyrt.

Rut-avdraget gör hemstädning billig

Anledningen till att vi nämnde Nacka som exempel kom inte av någon slump; faktum är nämligen att hemstädning och andra hushållsnära tjänster attraherar storstadsbor på ett tydligare sätt. Något som inte behöver någon närmare förklaring utan som ligger i det uppenbara: större avstånd ger ett större behov.

I en liten stad kan man gå till och från jobbet på under tio minuter. I Stockholm ska man ha bra tur om man kan pendla – enkel väg – på under en halvtimme. Det gör att behovet av hemstädning ökar. Som familj i Nacka så kan man alltså dra ett streck över städningen på sin "att-göra-lista" och istället lägga den tiden på annat.

Det är också en anledning till varför Rut-avdraget fortfarande är kvar. Genom Rut-avdraget så kan man dra av halva summan för arbetet då det gäller hushållsnära tjänster. Detta med ett årligt tak på 25.000 kronor; ett personligt sådant. Det kan dock innebära att man som familj – två vuxna som är berättigade att använda rut-avdraget – har 50.000 kronor att röra sig under. Det är klart att det gör skillnad – både ekonomisk och sett till ökad livskvalitet.

Professionell hemstädning är något som rekommenderas då sådan verkligen kan köpa mer tid och ge ökad kvalitet på livet och vardagen. Vi skulle säga att sådan, i många fall, är skillnaden mellan struktur och ren kaos. Här kan du läsa mer om hemstädning i Nacka.

14 Oct 2018