Dammsugning

Asbestsanering i Stockholm utförs endast av proffs

Asbestsanering i Stockholm är helt nödvändigt om du ska renovera din gamla villa. Asbest är hur hälsofarligt som helst, vilket sanerarnas dräkter vittnar om.

Du har säkert hört talas om asbest och hur farligt det är för människors hälsa. Men exakt vad asbest är kan vara lite knepigt att förstå sig på. Vissa tror att det har med mögel att göra, men det har det inte alls. Asbest är ett långfibrigt mineralfiber som användes flitigt i byggbranschen i svunna decennier på grund av sin oslagbara hållbarhet. Detta var naturligtvis innan det fanns en medvetenhet kring hur miljö- och hälsofarligt asbest faktiskt är när det kommer ut i luften.

Du som bor i ett äldre hus har med stor sannolikhet asbest någonstans i kåken. Det behöver inte betyda att du måste sälja villan och flytta, men det innebär att du behöver gå försiktigt fram vad gäller renoveringar.

Asbestsanering i Stockholm sker endast under strikta säkerhetsföreskrifter

Gamla tak av eternit är ett bra exempel på hur asbest fungerar. Så länge som takplattorna är hela är det inga problem. Men så fort en platta knäcks sprids asbestpartiklarna ut i luften.

Den som undrar över hur hälsofarligt asbest egentligen kan vara, kan följa med en firma som utför sanering av asbest i Stockholm. Hypotetiskt sett, alltså, för asbest är så farligt att bara utbildad personal får vara närvarande. Men om du hade kunnat vara med vid en asbestsanering, hade du sett att sanerarna tar på sig kraftiga skyddskläder värdiga en amerikansk domedagsfilm.

5 May 2022