Dammsugning

Att köpa ny städutrustning

Luktar trasorna illa? Är dammsugaren högljudd och suger dåligt? Att köpa ny städutrustning är viktigt, men det är inte särskilt billigt – så det gäller att göra det rätt från början. I den här texten ger vi tips på bra städutrustning, rengöringsmedel och andra tillbehör.

 

Vad ska städas?
Beroende på vad du ska städa krävs olika typer av utrustning. Ska du till exempel städa en stor industrilokal krävs sannolikt en god sopmaskin. Just sopmaskiner är dock knappast något som krävs om du endast ska städa i hemmet. Hur dina städprylar ska användas, och var, är det som i hög grad bör utforma din städskrubb. I den här texten fokuserar vi främst på hemstädning.

Tips på saker att ha i städskrubben
Trasor i mikrofiber. Att ha många olika trasor i mikrofiber är att vara förberedd. Det bästa är att ha dem i flera olika färger så att de kan färgkodas. Ha till exempel endast röda trasor för köket, blåa för badrummet och gröna för vardagsrummet och andra ytor. På det här viset slipper du bakteriespridning helt i onödan.

Moppar. Man vill gärna ha både en torrmopp och en våtmopp. Våtmoppen kan vara en trådmopp eller helt enkelt en mopp som går att använda för både torr- och våtmoppning.

Dammsugare. Valet av dammsugare förtjänar kanske en text för sig. Men något som är bra att ha i åtanke är ljudnivån. Städar man mycket och ofta, kommer en högljudd dammsugare att vara oerhört påfrestande i längden. Dammsugaren i fråga bör gärna vara utrustad med ett HEPA-filter för att på så vis få renare luft inomhus.

Prisjämför
Med internet har det blivit lättare än någonsin att jämföra priser. Det finns idag flertalet tjänster på nätet som jämför olika butikers priser på många olika typer av produkter. Även städutrustning går att jämföra i mycket hög grad, oavsett om det är en sopmaskin eller en ny mattpiska du ska köpa.

Det går också att jämföra på plats, givetvis. Det här är dock betydligt mer tidskrävande och helt enkelt inte lika effektivt. Ska du åka runt till alla butiker som en prisjämförelsetjänst har på sin hemsida, kan du räkna med att det tar mycket lång tid, blir oerhört mycket arbete och sannolikt innebär bränslekostnader som överstiger pengarna du sparar. Att prisjämföra på plats och att se produkterna på riktigt innan ett köp är viktigare när det gäller större enskilda inköp, till exempel en sopmaskin.

20 Oct 2017