Dammsugning

Behöver du städhjälp i Gävle?

Vem tycker det är roligt att städa? Antagligen inte så många. I dagens stressiga samhälle kommer städningen av den egna bostaden på efterkälken. Långa dagar på jobbet, hämtning och lämning av barnen och handling med mera. Sedan ska man försöka få tid att umgås med familj och vänner och kanske träna och motionera. Och när man väl har tid över är man helt slut och orkar ingenting.

Andra, framför allt äldre människor eller personer med fysiska eller psykiska problem, ksnake helt enkelt inte kan rent fysiskt. Kroppen säger helt enkelt nej. Att städa är ett fysiskt ansträngande arbete och tar ganska lång tid i anspråk. Det är faktiskt inte helt lätt att städa. Den gamla dammsugaren har kanske sätt sina bäst år och suger ganska dåligt. Och kunskapen hur man bäst och mest effektivt städar kanske inte finns. 

Vad är alternativet om man inte hinner eller kan städa själv?

Alternativet att strunta i städningen är inte ett bra sådant. Bakterier samlas där det finns smuts. Och det kan i sin tur påverka hälsan negativt. Man kan bli sjuk helt enkelt. Det är heller inte trivsamt i ett smutsigt hem och dålig lukt kan lätt sprida sig. 

Då är det betydligt smartare att får hjälp med städningen av hemmet av en erfaren städfirma. Då vet man att det kommer att bli riktigt rent överallt. Utan att man lyfter ett enda finger. Man kan till och med välja att få det städat när man är på arbetet. Tänk vad skönt att komma hem till en skinande rent hem när man gjort annat.

Vilka städbehov har du?

Alla människor har olika städbehov. Det kan dels handla om hur många personer som ingår i hushållet. Det är också beroende på om det vistas husdjur och små barn i hemmet. Om det finns personer med allergier och luftvägsbesvär är det ytterst viktigt med ett rent hem. En astmatiker kan bli väldigt sjuk när det är mycket damm i luften. En annan faktor är hur hårt smutsat det är. Har man slarvat under lång tid med storstädningen och kanske bara dammsugit av så behövs det en grundlig städning.

I badrummet behöver man ibland skrubba kakel och vattenledningar för att få riktigt rent. Dusch och badkarets avlopp behövs rensas och rengöras grundligt. Och självklart toaletterna. Köket är också ett problem där smutsen samlas. Ibland måste man dra ut alla vitvaror rengöra ordentligt. Det samlas fett och smuts överallt. Framför allt gäller detta spisfläkt och ugnen. Fläktens filter behövs moteras av och diskas i maskin.

Behöver du hjälp med städningen i trakterna runt Gävle? Klicka här och läs mer: www.hemstädninggävle.se.

18 Feb 2019