Dammsugning

Behöver du städning i Falun?

Städning är något som är oundvikligt men måste man göra det själv? Självklart inte. Det går ju att anlita städhjälp för en ganska liten summa, framför allt om man gör ett så kallat RUT-avdrag.

Det finns idag många aktörer som erbjuder ett antal städtjänster för alla olika behov. Det finns städfirmor över hela Sverige och inte bara i storstäderna. En sökning på Google berätta att kryllar av städbolag. Hemstädning i Örebro, Veckostädning i Helsingborg eller flyttstädning i Falun och så vidare, på sida efter sida.

All städning går att få hjälp med

Städbolagen erbjuder städning och det går att skräddarsy upplägget precis som du själv vill ha det efter dina behov. Vissa behöver kontinulering städning av kontoret eller bostaden, andra kanske behöver storstädning inför fester och högtider eller kanske en grundlig städning av källare eller vindsutrymmen. Efter renoveringar behöver man troligen en byggstädning eller varför inte en flyttstädning när det är dags att flytta? Det är bara fantasin som sätter gränsen.

Flyttstädning

Flyttstädning är en mycket noggrann städning med mycket höga krav från inflyttande familj, mäklare och hyresvärdar. När man ska lämna sin gamla bostad för att flytta till en ny måste man lämna den i samma fina skick som man förhoppningsvis fann den när man en gång flyttade in. Allt ska vara helt, rent och fräscht. Men det är tyvärr inte bara att dammsuga av golvet. Man måste följa ett antal regler och riktlinjer för att städningen ska anses vara godkänd. Det är inte sällan att det slarvas med flyttstädningen då man oftast är helt slut och upptagen med annat mitt i flytten.

Hlöga krav på en flyttstädning

Anser inte nya ägaren, hyresgästen, märklaren eller hyresvärden att städningen är korrekt finns det stor risk att man debiteras för en extra städkostnad. Förutom en mycket grundlig städning ingår och garage, vind, eventuell tomt och garage. Det ska inte bara vara rent och fräscht, det måste också vara tömt på saker och föremål om inget annat är sagt. 

Det är den gamla ägaren eller hyresgästen som har hela ansvaret. Inne i bostaden gäller dammsugning, vårttorkning av golv, rengöring av köksutrymmen och badrum. Alla fönster ska vara putsade och dörrar, karmar och lister likaså. När det gäller köket  och badrum måste alla skåp städas noga och alla vitvaror måste dras ut och torkas. Det gäller också att inte glömma att rengöra inuti skåp, hyllor och annan förvaring som inte tas med i flytten. 

17 Jun 2019