Dammsugning

Då det är dags att flytta

Är det dags att flytta? Har du och din familj tröttnat på den gamla bostaden? Är det dags för ett nytt hem? Har man blivit fler eller färre, upptäckt sitt livs partner, eller skilt sig från den samma, kan det vara dags för en ny bostad. Vad ska man tänka på när man ska ha en ny bostad? De flesta mäklare som man vänder sig till brukar fråga hur stor bostad man önskar sig, vilken prisklass man har tänkt sig, och i vilket område man kan tänka sig att bo i. Går man på en husvisning, brukar man oftast automatiskt komma i kontakt med en mäklare som kan hjälpa en igenom säljprocessen som det innebär att köpa ett nytt hus. Har man väl kommit så långt, har man redan bestämt sig för ett hus och då är det inte så mycket mer än finansieringen som man behöver tänka på.

Praktiska saker att tänka på när det är dags att flytta

Om det är ett tag sedan du flyttade är det lätt hänt att man inte riktigt kommer ihåg allt som ska göras innan man är framm i den nya bostaden. Bor du i Linköping och vill låta ett företag ta hand om allt inför flytten kan du läsa mer om det här. Kom ihåg att flyttstädning, liksom hela flytten med packning, flyttbil, flytt och uppackning även ingår i Rut-avdraget numera. Så du kan gott och väl anlita en flyttfirma som tar hand om allt åt dig. Du måste inte slava med flytten (om du inte tycker det är roligt att göra det själv). I annat fall kommer här en praktisk lista på allt du bör tänka på:

Packningen

Har du riktiga flyttkartonger? Om inte bör du skaffa dig sådana. Det duger inte med andra sorts lådor. Flyttkartonger kostar inte mycket och de är behändiga att packa i. Sedan finns det andra påhitt, som att packa allt i bärkassar, så att varje kasse inte väger ås mycket. I stället genererar packningen i kassarna mycket spring.

Flytten

Kom ihåg att boka flyttbilen i god tid så att du verkligen kan flytta just det datum som du önskar. Det är lätt hänt att man glömmer att de flesta andra också vill flytta just kring det datum som man önskar flytta. Många vill flytta antingen i början eller slutet av månaden. När du väl har packat alla saker är det dags att tänka på själva flytten av sakerna och möblerna.

Flyttstädningen

När alla sakerna har flyttats, är det lätt att städa ur hela bostaden. Det är alltid lättare att städa ur en bostad när den är tom. Ofta ser man på den på ett nytt sätt och kanske upptäcker ställen i bostaden som man inte har tänkt på innan. Då är det bara att sätta igång med städningen och ta bort all smuts och damm som kan finnas där. Lycka till!

27 Jul 2018