Dammsugning

Det är viktigt med rena skolor

En ren skolmiljö är avgörande för elevernas trivsel och i förlängningen deras hälsa. Och det är inte bra för deras lärande och koncentration. Barn och vuxna vistas i förskolor och skolor hela dagarna. Vuxna skulle aldrig tolerera att det var smutsigt och ofräscht på våra arbetsplatser. Det är lätt att få huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

Varför ska våra barn och ungdomar stå ut med detta? Självklart inte. Men ändå slavas det ibland med skolstädningen i Sverige. Barn och ungdomar vittnar om att de inte vill gå på skolans toaletter för att ta ett exempel. Det är verkligen oacceptabelt.

Därför är det av yttersta vikt att anlita kvalitativ städning av skolmiljöerna. En kompetent och erfaren städfirma vet precis vad som krävs för en ren skola.

Hur hålls en skola ren?

En skola är en väldig speciell plats när det gäller att hålla rent. Det är en plats där väldigt många människor dagligen vistas under en hel skoldag. Det finns ett stort antal toaletter, klassrum, lärarrum, matsal, duschar och specialsalar för till exempel slöjd, teknik och kemi. Något som såklart ställer stora och olika krav på städning.

En skola har många klassrum som naturligtvis är viktigt att hålla rena. Alla har skor på sig så det blir snabbt smutsigt och papperskorgarna blir fulla. Det är viktigt att det eleverna för bästa möjliga arbetsmiljö för att kunna koncentrera sig på bästa sätt och kunna ta åt sig av all information.

Många utrymmen på en skola

Uppehållsrum och korridorer är andra platser där det är viktigt att det är rent och fräscht. Ingen trivs i smutsiga lokaler. Ett återkommande problem i våra skolor är toaletterna. På vissa större skolor är dessa så smutsiga och eftersatta att eleverna vägrar gå på toaletten. Detta kan vara direkt hälsofarligt. Toaletterna måste dagligen städas för allas trivsel.

Gymnastiksalar och omklädningsrum är såklart mycket viktigt att de städas och efterhålls noggrant. Det är många elever som tycker duscharna är äckliga och vägrar duscha på skolan efter gympalektionerna. Det är såklart inte ok, och inte så trevligt för andra elever med svettlukt på efterföljande lektionerna.

Även skolgården måste vara sopad och ren från skräp. Klotter och skadegörelse måste åtgärdas omgående. Det är känt sedan länge att när det är skräpigt och trasigt i skolan slutar eleverna att bry sig att själva hålla efter skolmiljön och problemen förvärras avsevärt.

Även personalen på våra skolor måste såklart ha hela och rena lokaler. Lärarrum och andra lokaler måste städas noggrant. 

 

 

 

 

 

13 Jul 2019