Dammsugning

Hitta en städfirma i Göteborg

Tack vare RUT-avdraget är det allt fler som har råd att anlita städhjälp hemma eller vid en flytt vilket ger tid till annat. Men innan man väljer städföretag finns det några saker att tänka på.

Det är många som känner att fritiden inte räcker till eller att de vill ha mer värdefull tid med barnen. Att låta en städfirma sköta hemstädningen frigör en massa tid som man kan använda till annat och minskar dessutom vardagsstressen. Att anlita en städfirma i Göteborg eller någon annanstans är inte särskilt dyrt tack vare Rut-avdraget. Innan man kontaktar en städfirma för att be om en offert är dock bra om man har funderat över hur mycket hjälp man behöver med städningen och hur ofta. Vill man ha hjälp regelbundet en gång i veckan eller någon enstaka gång när det har blivit alldeles för rörigt?

Skriv ett ordentligt kontrakt för att undvika missförstånd

Många städfirmor erbjuder abonnemang på städning och kommer då regelbundet och städar det man har kommit överens om ända tills man säger upp abonnemanget. Är man osäker på hur mycket man vill ha hjälp med, eller först vill testa städföretaget, kan man hyra in städfirman för några enstaka gånger och känna efter hur stort behovet är av städning. Och om man tycker att samarbetet fungerar bra. Det är alltid en god idé att skriva ett utförligt avtal där allt som ska ingå räknas upp så att man slipper missförstånd. Firman man anlitar ska också ha försäkring ifall att en olycka skulle ske.

10 Dec 2020