Dammsugning

Hur skulle det vara att jobba med städning?

Funderar du på att skaffa dig ett arbete som har med städning att göra? Om man är en person som gillar att städa, är det ingen dum idé att arbeta med det, då det krävs att man är noggrann och smått pedantisk för att orka arbeta med detta varje dag. Men hur skulle det vara att arbeta med detta varje dag? Innebär det någon variation om man nu vill ha det, och hur kan man få ett städjobb att bli varierat? Det bästa med ett arbete som du skaffar dig om du vill bestämma själv och vara din egen chef, är att starta eget. Om du äger ditt eget företag, är det ingen annan än du som bestämmer hur mycket du arbetar, när du arbetar eller tar ledigt. 

Du kan arbeta med olika slags städning

När det kommer städning kan du arbeta med olika slags städningar; flyttstädning, storstädning, kontorsstädning, byggstädning, trappstädning och mycket mer. Om du är själv, kanske du kan få en flyttstädning ena dagen, en storstädning den andra, vanlig hemstädning den tredje dagen och sådant gör att du får ett mycket varierat arbete som städare. Antagligen kommer du att behöva marknadsföra ditt företag. Då är nöjda kunder det allra bästa sättet att marknadsföra sig på. Får fler människor veta att någon är nöjd med din städning, kommer fler att vilja ha dina tjänster.

Bra att arbeta i storstäder

När man väl startar eget företag är det viktigt att arbeta på en så stor marknad som möjligt. Det vill säga, helst i någon av storstäderna Stockholm, Malmö eller i Göteborg. Sedan bör du ha en snygg hemsida där det tydligt framgår vad du arbetar med, var man kan anlita dina tjänster och vad det kostar att anlita dig. När sedan nya kunder letar efter, till exempel flyttstädning i Göteborg, ska de kunna hitta dig via Google. Det är där som de flesta letar, nämligen. Ska Google kunna ge förslag till människor som letar och behöver flyttstädning i Göteborg, bör du ha en bra hemsida med bra och upplysande text så att både kunder och Google förstår hur de kan hitta dina tjänster.

Hur gör man flyttstädningar?

När det kommer till flyttstädningar, är det i princip allt som ska städas, allt mellan golv och tak ska bli rent. Det ska städas så att inget syns att någon har bott i den bostaden innan. Kyl och frys ska tömmas och rengöras, alla vitvaror ska bli rena både inuti, utanpå och bakom, liksom alla fönster, fönsterbrädor, element, karmar, lister och så vidare.

3 Mar 2019