Dammsugning

Kan jag jobba med flyttstädning i Stockholm?

Att arbeta med städning i Stockholm har under senare år visat sig vara ett väldigt bra yrke där man ständigt får nya jobba och inte riskerar att gå arbetslös inom den närmaste framtiden. Anledningen till detta stavas Rut-bidrag och handlar om att man numera får dra av hushållsnära tjänster på sin deklaration och därefter få tillbaka en del av summan på skatten. Detta rut-bidrag används allra mest i Stockholm och detta medför alltså att man som verksam inom städbranschen alltså får ett stadigt flöde av uppdrag och jobb just där. Det finns alltså ingen risk för att gå arbetslös som städare i Stockholm – åtminstone inte så länge detta bidrag finns kvar.

Detta bidrag har också medfört att konkurrensen mellan olika städföretag i Stockholm har ökat och att man därför också kunnat se hur en tydligt trend gällande inriktningar har börjat komma. Vi talar alltså här om att det inte enbart handlar om att regelbundet städa hemma hos privatpersoner utan att många företag snarare sett hur andra möjligheter öppnats. Här kan vi ta flyttstädning som exempel och detta blir väldigt tydligt just i Stockholm där det sker absolut flest flyttar i hela Sverige och alltså då även finns en stor och tydlig marknad just inom detta område.

Att arbeta med enbart flyttstädning har visat sig passa väldigt många personer bra och detta då man befinner sig på samma plats under en lång tid – här talar vi om en dag – och därför kan fokusera på enbart ett objekt snarare än att ha nästa liggande i bakhuvudet. Det här gör att jobbet man utför både blir bättre genomfört och att arbetsuppgifterna även blir väldigt spännande för en person verksam inom flyttstädning i Stockholm. Ingen dag blir den andra lik, utan det dyker hela tiden upp nya objekt och denna variation är något som verkligen uppskattas.

Flyttstädning i Stockholm sker mestadels på helger

Vilka passar då för att arbeta med just flyttstädning? Ja, här ser man att denna roll är som skräddarsydd för exempelvis studenter som är på jakt efter ett litet extra tillskott i kassan. Ofta vid just flyttstädning så handlar det ju om helgjobb där amn avsätter exempelvis en lördag eller söndag för jobbet och då studenter ofta är lediga just dessa dagar så är detta område alltså synnerligen intressant för dessa. Det ställs dock vissa krav på personer som vill söka sig till städning i allmänhet men flyttstädning i synnerhet.

Noggrannhet är naturligtvis det viktigaste – en flyttstädning måste ju klara av den hårda kontroll från de personer som ska flytta in men även vissa fysiska krav behövs för att passa. Ska du jobba med flyttstädning så måste du helt enkelt orka jobba hårt under en ganska lång tid och klara av ett relativt tight schema – här måste man alltså vara ganska vältränad och detta oavsett om man bor i Stocholm eller någon annanstans i Sverige. Är man det så har man alla förutsättningar att få ett jobb inom just flyttstädning – ett spännande yrke som ger många utmaningar.

Flyttstädning i Stockholm kräver kunskaper

För att kunna arbeta inom flyttstädning i Stockholm krävs det kunskaper och erfarenheter inom lokalvård eftersom det är en form av städning som ställer högre krav än många andra städvarianter. Ingen vill åka på anmärkningar när en flyttstädning ska inspekteras.

Erfarenhet är som sagt viktigt när det handlar om flyttstädning – hur ska städningen utföras och var kan det lätt uppstå misstag är två aspekter av städning som man kan lära sig med tiden. Men det finns även utbildningsmöjligheter inom städområdet – dock inte på högre utbildningsnivåer som högskola och motsvarande. Dels anordnar arbetsförmedlingen kurser avsedd för arbetslösa och uppsagda – i denna lokalvårdsutbildning får du lära dig grunder när det handlar om modern lokalvård. Dessa utbildningar görs i samarbete med städbranschen så du får tillgång och till stor erfarenhet av alla typer av städning. Kontakta arbetsförmedlingen där du bor så kan du få mer information om dessa kurser.

Interna utbildningar är en annan bra lösning

Är detta inte något som passar dig så finns det många städbolag som erbjuder internutbildningar, som ofta genomförs i samband med nyanställningar. Här kan du lära dig tekniker, arbetssätt och vilka material och rengöringsmedel som fungerar bäst. Dessutom kommer du att komma i kontakt med kompetent personal som kan ge dig tips och råd om flyttstädning och andra specialområden inom yrket.


Uppdaterad: 12 augusti 2021

31 Jul 2017