Dammsugning

Letar du städhjälp i Bromma?

Känner du att städningen har bortprioriterats länge nog och funderar på att ta in hjälp? Du är inte ensam. Allt fler svenskar anlitar städhjälp idag och städbranschen är välmående med många nya och duktiga företag.

Många känner att tiden inte finns och att man hellre gör annat som att umgås med familj och vänner eller vill ägna fritiden åt intressen och hobbies. Skattelättnader i form av RUT-avdraget gör att det heller inte är så dyrt som tidigare. Numera är det alltså inte bara rika som kan unna sig privat städning i hemmet.

Detta har också inneburit att svarta städuppdrag har minskat vilket också är positivt. Det har varit mycket problem med svartarbeten av dålig kvalitet och lurade kunder. Händer det något är man helt utelämnad och oförsäkrad. Undvik alltid svartarbeten oavsett vad du behöver hjälp med om du inte vill ha problem!

Vad behöver du hjälp med?

Behöver du en grundlig städning med fönsterputsning inför våren? Eller kanske boka upp kontinuerlig städning veckovis eller varannan? Dagens städfirmor är mycket flexibla och kan enkelt skräddarsy ett passande upplägg efter dina behov.

Eller kanske behöver du hjälp med städning inför en bostadsvisning eller när du ska flytta ut. En flyttstädning har mycket höga krav så det kan vara skönt att ta in städhjälp så man kan fokusera på själva flytten.

Varför inte passa på att få källaren eller vinden städad för att kunna göra något roligt med utrymmet? Men professionell städhjälp får man garanterat en skinande ren bostad utan att lyfta ett finger.

Hur går en hemstädning till?

När man anlitar en städfirma behöver man såklart specificera vad man vill ha städat och hur stor bostaden är. Sedan bokas ett första städtillfälle in. Vid abonnemangsstädning kan man välja att det städas fasta dagar som man själv bestämmer. Oftast bestäms samma veckodag varje vecka. Man behöver absolut inte vara hemma vid tillfället. Det finns rutiner för nycklar och portkoder för allas säkerhet. 

Städningen sker efter en checklista för att inte glömma något. Vi eventuella brister åtgärdas dessa omgående utan kostnad.

I en vanlig hemstädning ingår dammsugning, dammtorkning, avtorkning av skåp och lister, rengöring av spis, diskbänk, badkar och toalett med mera. 

Använd RUT-avdraget

För privatpersoner över 18 år så är det förmånligt att utnyttja RUT. Det innebär att man får en skattelättnad som gör att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden. Man kan göra avdrag för 25 000 kr per person och år om man är under 65 år. (över 65 år har 50 000 kronor som gräns) Och man två blir det alltså dubbelt. 

15 May 2019