Dammsugning

När du behöver flyttstädning i centrala Stockholm

Bor du i centrala Stockholm och behöver en flyttstädning? Bor du till exempel på Kungsholmen och behöver en flyttstädning på Kungsholmen kan du behöva en bra städfirma som kommer och utför flyttstädningen på Kungsholmen. Det är viktigt att du får noggranna städare som utför flyttstädningen. Annars blir hyresvärden eller nästa bostadsägare inte nöjda. Ingen vill flytta in i en halvt städad bostad.

Välj städfirma noggrant

Googlar du flyttstädning Kungsholmen bör du få flera olika förslag av Google på sådana städfirmor som erbjuder flyttstädning just på Kungsholmen. Då kan du sedan ta kontakt med några av dem som Google förslår och be om offert. Du vill ju inte få en obehaglig överraskning när det är dags att betala för flyttstädningen, eller hur? Då är det bäst att be om offert, så att du vet vad städfirman tar betalt. Du vet väl om att alla flyttjänster är avdragsgilla i Rut-avdraget? Då kan du få ner priset på flyttstädningen. Upp till så mycket som 75.000 kronor per person och per år kan du få dra av på Rut-avdraget.

Viktiga kriterier för städfirmor

Välj någon som till exempel har funnits i många år, vilket tyder på att de är så pass seriösa att de har överlevt i många år och klarat av konkurrensen från andra städfirmor. Bara i Stockholm finns det över 1.300 städfirmor som konkurrerar om jobben. Är de inte seriösa, klarar de itne av konkurrensen från dem som är seriösa. Har de också egen ansvarsförsäkring visar de på att de är seriösa. Om de dessutom har nöjd-kund-garanti ser de dessutom till att städa tills hyresvärd eller nästa bostadsägare är nöjd med flyttstädningen.

Viktigt med F-skattsedel

Städfirman bör även ha egen F-skattsedel och betala humana löner till sina städare. Helst bör de ha kollektivavtal så att de får ersättning om de blir sjuka eller går i pension. Har de ingen F-skattsedel får man inte dra av på Rut-advraget för deras flyttstädning. I så fall anses man vara arbetsgivare åt dem och kan hamna att betala arbetsgivaravgifter åt städarna som har kommit och utfört flyttstädningen, och det brukar ingen vilja. Så det är viktigt att kontrollera att städfirman har F-skattsedel. I övrigt om de har nöjd-kund-garanti, kan du vara ganska så säker på att de är ett seriöst företag som erbjuder flyttstädning som alla inblandade blir nöjda med. Att anlita flyttstädning är bäst när man flyttar då man i regel har så många andra saker att ordna med.

26 Apr 2019