Dammsugning

När du behöver putsa fönster

Behöver du putsa dina fönster? Har du mycket smutsiga fönster och bor i centrala Stockholm, till exempel på Östermalm? De våningar och lägenheter som finns på Östermalm kan ha fönster som är mycket höga och kan vara svåra att rengöra på egen hand. Man kan verkligen behöva höga stegar och arbetsredskap som underlättar när man putsar fönster. Det är sällan som man har sådana arbetsredskap själv. Ibland kanske man behöver vara två för att komma åt och rengöra fönster ordentligt. Dessutom kan det vara svårt att rengöra fönster på utsidan om man bor i ett högt hus.

Kriterier för att göra Rut-avdrag

Du vet väl att du kan göra avdrag på Rut-avdraget? Så mycket som 75.000 kronor är avdragsgilla under ett år och per person. Det som är viktigt är att man är över 18 år när man begär att få göra avdrag och att man själv har betalat för tjänsten och att bostaden där man har anlitat till exempel fönsterputsen, är den bostad där man bor. Är man till exempel flera som bor i samma våning, kan alla som är med och betalar för fönsterputsen dra av på Rut-avdraget för arbetskostnaden.

Ta inga risker – anlita städfirma

Har man till exempel inte putsat fönster tidigare och vet hur man gör, kan det vara bättre att anlita en städfirma som kommer ut och gör det åt en, än att chansa. Det kan vara riskabelt att ge sig ut och putsa fönster som både sitter högt upp och kanske är svåra att rengöra på utsidan. Då är det bättre att anlita professionella fönstertvättare som vet hur de ska göra.

Ibland har man inte tid till städning

Om man arbetar heltid och har svårt att hitta tiden till att putsa fönster kan det vara bätttre att be en professionell städfirma komma och göra det åt en.  Har man då riktigt smutsiga fönster kan de göra så att det är mörkare i bostaden än vad det behöver vara. Vill man då öppna fönster när de är riktigt smutsiga, får man in allt smuts och det kanske man inte vill ha, särskilt inte när man vet att det där som är smutsigt är avgaser. Då är det så mycket bättre att få rena fönster i stället för smutsiga fönster.

Letar du städfirma på Östermalm? Du kanske vill ha pålitlig städfirma som kommer ut och tvättar fönster? Här kan du läsa mer om pålitlig sådan städfirma: https://www.kontorsstädningöstermalm.se.

28 Jun 2019