Dammsugning

När du vill anlita flyttstädning i Norrköping

Den som ska flytta och därmed behöver en flyttstädning i Norrköping kan komma att behöva en flyttfirma som kommer och hjälper till att flytta. Har man småbarn kan det vara svårt att få tiden och energin till att både packa, flytta och flyttstäda och sedan packa upp allt innan hela flytten är genomförd. Barnen tar upp all ens tid och uppmärksamhet. Är man äldre, kanske man inte har den energi som krävs för att genomföra en flytt på egen hand. Då kan det vara viktigt att få flytthjälp när man behöver det. Som tur är finns det åtminstone ett 50-tal städfirmor och flyttstädningsfirmor i Norrköping.

Viktiga kriterier i val av flyttfirma

När det kommer till att välja en flyttfirma, som ska ta hand om alla ens saker, är ju att man kan lita på dem. De måste kunna ta hand om sakerna på rätt sätt och inte plötsligt åka iväg och sälja alla ens tillhörighter – som tur är det mycket ovanligt och brukar inte hända. Ändå vill man kunna lita på flyttfirman som man anförtror alla ens saker. Eller hur? En sak som man vill kunna lita på är bland annat att de ersätter saker som eventuellt går sönder. Då är det viktigt att de har ansvarsförsäkring som utgår om något skulle hända den där fina och dyrbara tavlan och tavelramen.

Detta är viktigt med en flyttstädningsfirma

Många flyttfirmor kan erbjuda även flyttstädning, vilket är jättebra. Numera är ju både själva flytthjälpen och flyttstädningen avdragsbara i Rut-avdraget. Då kan man antingen be om hjälp, enbart vid flytten av sakerna och möblerna, eller enbart flyttstädnignen eller tvärtom. När man ska välja flyttstädning är det mycket viktigt att städarna städar så att det inte blir smuts kvar, eller som slarvar med städningen. Det skulle i så fall innebära att man själv är tvungen att städa efter att städarna har städat, vilket kan kännas en aning onödigt. Först betalar man för städningen och sedan får man gå och städa upp efter städarna.

1. Garantier på städningen

Om städföretaget ger garantier på städningen som de erbjuder, kan man lita på att de städar tills allt verkligen är rent. Ger de garantier på städningen, går de själva och rättar till sådant som inte har blivit godkänt av de nästa bostadsägarna eller av hyresvärd.

2. Ansvarsförsäkring

Även en flyttstädningsfirma kan ha en ansvarsförsäkring. Skulle något hända under arbetets gång, ska flyttstädningsbolaget ersätta. På så sätt ska kunden slippa stå för att personalen kanske råkar ha sönder någonting i bostaden.

3. F-skattsedel

En flyttstädningsfirma bör ha F-skattsedel för att du som kund, ska kunna göra Rut-advraget. Det visar också att firman som du anlitar är en seriös aktör och betalar in sina arbetsgivaravgifter och skatter själva.

26 Mar 2019