Dammsugning

När ska man använda dammsugare?

Arbetar du med städning? Då vet du attmånga städföretag som rengör stora ytor inte använder dammsugare. Städfirmor är ju de som varje dag arbetar med att rengöra stora ytor. De märker vad som går att använda och vad som inte fungerar. Vet du varför de inte använder dammsugare?

De har kommit underfund med att det är lönlöst att använda dammsugare; det mesta av dammet som sugs upp av maskinen åker ut i andra änden som fint damm, och blir kvar ändå på samma ställe som man har dammsugit. Då är det mer effektivt att använda en mopp som effektivt tar bort allt damm. Den ”sopar” de med istället för en dammsugare. Annars använder de en skurmaskin, som både suger bort all smuts och tvättar rent med vatten och rengöringsmedel.

Finns skurmaskiner av olika storlekar och modeller

Beroende på den plats där du ska använda skurmaskinen finns det olika sorter som avhjälper dig när du ska göra rent. Ska du skura golv, som har många ställningar stående på golvet och som du behöver runda kan du behöva smala och smidiga skurmaskiner. Ska du skura trappor är en bärbar skurmaskin det bästa. Har du mycket stora arenor att städa, som en lagerhall, då är en skurmaskin med sittanordning det bästa eftersom det kommer att ta för lång tid att gå med skurmaskinen. Då kör du maskinen medan du sitter på den.

Jobbar man till exempel på hotell, där de har många inomhusmattor för lyxens skull, kan man behöva en skurmaskin som är anpassad för heltäckningsmatta. Då skurar maskinen, genom att både dammsuga upp all smuts, samtidigt som vattnet tillsammans med rengöringsmedel ser till att heltäckningsmattan ser ut som ny på nytt.

Den bästa servicen är den du får från tillverkaren

Är man inte den händiga personen kan man få service på sin skurmaskin så att inget händer dem. Det kan vara svårt om man får problem med någon av maskinerna, då kan man behöva regelbunden service på maskinen som förebygger kommande problem. Ibland behöver de bara smörjas och rengöras. Det vet de bäst som har tillverkat skurmaskinerna. Varför inte låta dem utföra servicen? Då kan ni komma överens om ett visst mått av service på skurmaskinerna som du får från tillverkaren. Beroende på den verksamhet som du rengör hos, kan du behöva olika skurmaskiner för att komma åt och rengöra. Hur de olika maskinerna fungerar och hur de ska underhållas vet ju bara tillverkaren.

5 Apr 2018