Dammsugning

Oroa dig inte över fönsterputsen!

Nu lyser verkligen vårsolen in genom våra fönster, och det är alltid lika välkommet när det sker. Som vi har väntat på att solen ska komma tillbaka. Efter månader av mörker lever vi upp när solen äntligen kommer tillbaka, men samtidigt syns alla smuts som finns på fönstret och det är mindre trevligt. Inte alls roligt egentligen. Den som inte kan, hinner eller har det minsta lust att tvätta fönster, kan känna att glädjen över den återvändande solen smolkas.

Det man kan göra då är att faktiskt anlita en städfirma som kan komma och göra det där åt en som en inte hinner med, orkar med eller har lust att göra. Anlitar man en städfirma för det arbetet så behöver man inte oroa sig mer över den saken.

Vilka fönsterputsmedel är miljövänliga?

Visste du att det egentligen inte är så noga med vilket slags fönsterputsmedel som du använder? Det är själva fönsterskrapan som du torkar rent fönstret med som gör själva fönstret rent. Det innebär att du kan använda vilket medel som helst som tar bort smuts och fett som kommer att göra dina fönster rena och fina. Du slipper använda starka kemikalier till fönsterputsen och kan i princip använda diskmedel, såpa och liknande som inte innehåller flera starka kemikalier. Ju kortare innehållsbeskrivning som produkten har, desto mer miljövänligt är medlet. Och det medel som har absolut kortast innehållsbeskrivning är Grumme såpa, eller Grumme diskmedel. Därför kan vi inte rekommendera någon annan fönsterputsmedel än det.

Anlita städfirma för arbetet

När man sedan har bestämt sig för att anlita städfirma till fönsterputsen är det bara att gå vidare till vilken städfirma som man ska anlita. Har man få fönster, kan man alltid anlita någon som tar betalt per timme. Har man bara 4-6 fönster tar det inte lång tid att få dem tvättade, men har man 15-20 fönster, ja då är det bra mycket bättre att få ett fast pris för fönstertvätten. Annars vet du ju inte hur lång tid det kommer att ta och kan kosta alldeles för mycket, så att det inte blir det värt att anlita en städfirma för arbetet. Till en början kan man googla, alltså leta på internet och skriva in "fönsterputs Östhammar" om man råkar bo där. Annars skriver man in den ort där man bor, och tar kontakt och frågar efter referenser och offerter, sedan väljer man den som är bäst. Här kan du läsa mer om hur du kan få fönsterputs av städfirma i Östhammar på: uppstad.se

21 Jan 2020