Dammsugning

Räcker det att dammsuga lite ytligt inför en visning?

Många köpare som satsar på att köpa en bostad, gör förmodligen sitt livs största affär. Priset på bostäder är relativt högt i Sverige. På många andra håll i Europa, har man lägre priser på bostäder än i Stockholm. Här är priset otroligt högt per kvadratmeter. Det är inte helt ovanligt att en bostad i innerstaden kan ha mellan 30.000-50.000 kronor per kvadratmeter. Det innebär att för den som har en medelinkomst, måste låna från banken för att kunna köpa sin förtsta bostad. Har man väl köpt sin första bostad, är det sedan lättare att kunna köpa en större bostad och öka lånet på bostaden med tiden.

Bostadsköpet är största affären för många

På grund av de höga priserna i Stockholm är kunderna som vill köpa en bostad mycekt kräsna. De vill i princip att allt är perfekt i den nya bostaden. Då bör alla ytor på väggarna och golv vara prefekta. Fönster bör blänka för att de är så rena. Det får helst inte vara några omoderna badrum eller kök. Helst ska vitvarorna vara av modernaste skick. Så att passa på att renovera kök och badrum – de är viktigast, är ingen dum idé. Det finns städfirma som kan städa så att bostaden blir så snygg och ren att du gott och väl kan visa upp den. Samma städfirma kan även renovera på sätt som kanske behövs för att kunderna ska vilja köpa bostaden.

Använd den städfirma som du anlitar

Om du redan nu brukar anlita en städfirma som kommer och städar hemma hos dig, kan du fråga om de kan städa inför en visningsstädning. Fråga om de vet hur det ska se ur när man visar upp en bostad inför en visning. Om de svarar att de kan det, kan du lika gärna använda dig av den städfirman. Annars bör du leta efter en sådan som kan komma och städa för en visningsstädning. Googla till exempel "visningsstädning Stockholm" om det är där du bor. Annars skriver du in den ort där du bor.

Be dem komma och provstäda

När du har fått några förslag på någon städfirma som utför visningsstädningar, kan du be om offert. Jämför sedan dem med varandra och be dem komma och provstäda. När du sedan ser hur de städar kan de få uppdraget att visningsstäda hemma hos dig. Be sedan fotograden komma och ta snygga bilder för annonsen om att du har bostaden för försäljning. Be sedan samma städfirma komma och städa inför visningen och sedan får du hoppas på det bästa. Lycka till!

27 Dec 2018