Dammsugning

Relining för rören i Göteborg

Har du en äldre fastighet i Göteborg kan det vara dags att se över avloppsrören. Som alternativ till stambyte har relining i Göteborg blivit mycket populärt.

Ett stambyte kostar pengar, och ännu värre, det är besvärligt, för man kanske får bryta upp golv och väggar som man redan har renoverat och kostat på med fina material. Ett klinkergolv med golvvärme vill man inte bryta upp i första taget. Om nu dina rör behöver renoveras kan relining vara en bra och billigare åtgärd.

Relining innebär att man sprutar in en plastfilm på rörens insida, så att de får en invändig, ny beläggning. Då fräschas de upp och får en ökad livslängd på cirka tio eller femton år. Men innan man gör något av detta, måste rören inspekteras invändigt. Det sker med en speciell filmkamera som skickar bilder direkt till en dator.

Relining gjord av experter

Du anlitar en rörfirma som skickar ut en certifierad inspektör. När ni har studerat bilderna från rören har du full dokumentation på läget. Det kan vara tryggt, speciellt om du senare tänker sälja huset. Relining är en renoveringsåtgärd som är bra i många fall. Har du tur och inget är trasigt, är relining ett sätt att skjuta upp stambytet.

Det är förstås möjligt att bara byta något enstaka rör. Har du inga dyrbara material i huset och vill göra ett stambyte direkt, så gör det, om du vill ta den kostnaden. Med relining är du flexibel och kan bestämma själv när och om avloppsrören ska bytas. Ta hjälp med allt som gäller relining av detta företag: www.relininggöteborg.se

7 Nov 2022