Dammsugning

Rena fönster inför våren

Snart är den efterlängtade våren här med allt vad det innebär. Det enda som är lite jobbigt är att man märker att bostadens fönster är väldigt smutsiga efter vintern. Vårt klimat med mycket regn och snö sliter mycket på våra fönster.

Så det är ett bra tillfälle att ta tag i fönsterputsningen nu så vårsolens strålar kommer att göra bostaden ljus och fin igen.

Hur putsar man fönster bäst?

Fönsterputsning är ganska svårt om man vill få till ett perfekt resultat. Det är dessutom tids- och tålamodskrävande. Det gäller att ha effektiva och fungerande redskap och ett putsmedel av hög kvalitet. Annars finns det risk för att det blir fläckar, flammor och ränder på glas och speglar.

En avgörande faktor är fönsterskrapan. Det bästa alternativet är en gummiskrapa av bra kvalitet. Snåla inte på skrapan! En badrums- eller golvskrapa är oduglig.

Använd en päls eller tvättsvamp för att applicera vattnet när man ska putsa fönstret. Det ska vara rejält med vatten för att det ska bli bra. Använd en duk av mikrofiber (inte en trasa) för att den har överlägsen uppsugningsförmåga.

De miljömärkta proffsmedlen ger bäst resultat och ger en blank och skyddande polish på fönstret. Var noga med att dosera enligt anvisningen på flaskan. Annars blir det lätt flammor, repor och fula spår. Det går faktiskt även att använda ett bra diskmedel. Träning ger färdighet, då efter ett antal fönsterputsningar kommer du se att resultatet blir bättre och bättre. 

Rena fönstren till visningen

Fler och fler inser vikten av rena fönster när den egna bostaden ska visas för intresserade spekulanter. Det kan vara den lilla detaljen som avgör. Helhetsintrycket är oerhört viktigt vid lägenhetsvisningar. En bra idé är att passa på att göra det innan mäklarens fotografering. Det kan alltså vara en ytterst lönsam investering.

Finns inte orken eller kunskapen för att putsa fönstren kan man anlita en städfirma. Med RUT-avdrag kostar det inte så mycket eftersom 50 procent av arbetskostnaden dras av. Läs mer om professionell fönsterputsning här: www.fönsterputsstockholm.net.

 

22 Apr 2019