Dammsugning

Så bör man rengöra dammsugaren

Har du också en smutsig dammsugare? Efter några års användning av dammsugaren har den redan hunnit bli ganska dammig. Då kan det vara bra att rengöra den med jämna mellanrum, eller hur?

1. Rengör munstycket

Ofta är det munstycket som blir mest dammigt. Då kan det bara bäst att börja med själva dmmsugarmunstycket. Ta loss munstycket och dammsug själva munstycket. Sedan kan du ta en tandborste och ta mellan borsten på munstycket. Borsta sedan med tandborsten resten av munstycket innan du tar en fuktig trasa med lite rengöringsmedel och torkar rent hela munstycket.

2. Töm hela dammsugaren

Töm sedan hela dammsugaren. Ta först bort själva dammsugarpåsen och släng den. Ta loss hållaren för påsen. Ta sedan loss filtret och släng det. Ta sedan en fuktig trasa med lite rengöringsmedel och torka innandömet på dammsugaren.

3. Töm slangen

Ta sedan loss slangen och kontrollera att inget har fastnat i den. Rengör den sedan med en fuktig trasa och lite rengöringsmedel. Låt innanmätet i röret vara. Vill du rengöra den mer noggrannt, bör du sända den till tillverkaren för rengöring.

Obs! Du bör inte ta loss delar av dammsugaren. Det räcker med att ta loss dammsugarpåse och slang och rengöra den inuti, inte skruva isär dammsugaren. 

städare med dammsugare

Anlita hemstädning

Det är många som upplever vardagen som hektisk och stressig, vilket gör att man inte känner att man får tiden över till städning. Har man ett heltidsarbete som kräver mycket av en, kan fritiden behövas till avkoppling och vila för att orka med resten av vardagens bestyr. Då vill man få tid över till annat än städning, även om bostaden behöver städas varje eller varannan vecka. Sådant är mycket personligt, och olika personer kräver olika regelbundenhet av städning i hemmet.

Anlita flyttstädning

När det är dags att flytta är det så många praktiska saker som ska flyta på. Då kan det vara skönt att anlita en städfirma för flyttstädningen. De ser till att städningen blir godkänd av hyresvärd, eller nästa ägare och de kan städa enligt Mäklarsamfundets riktlinjer för städning av bostadsrätter. Städningen vid en flytt har höga krav, då nästa som flyttar in, inte vill känna att någon annan har bott där och lämnat spår efter sig. Städningen ska vara fläckfri och omfatta allt i bostaden; inklusive element, bakom element, lister, dörrar, karmar och fönster, både in- och utvändigt, till och med tapeter, golv och tak ska vara rengjorda. Läs mer här om en städfirma som utför en sådan städning som uppfyller kraven vid en flyttstädning i Gävle.

7 Aug 2018