Dammsugning

Så hittar du rätt partner för städning i Göteborg

Det finns idag ett större behov av att ta hjälp med tjänster i sitt eget hem än vad det tidigare fanns. Vi jobbar mer än vad vi gjorde tidigare och vi har även andra saker på våra bord som tar mycket tid i anspråk – exempelvis träning – och det gör att vi har svårt att få tiden att räcka till. Tydligast blir detta faktum för småbarnsfamiljer som bor i större städer och det är också där som man ser att rut-avdraget används som allra flitigast.

En småbarnsfamilj i Göteborg kan tack vare sitt rut-avdrag anlita en städfirma för städning och där man drar av 30% av den totala arbetskostnaden – med ett tak på 25.000 kronor per år och person – och, så att säga, köpa sig mer tid. Genom att anlita en professionell partner för städning så frigör man tid för träning, för att träffa vänner, för att köra barn till olika aktiviteter, för att laga mat och för att kanske ha det där berömda fredagsmyset utan någon press och stress över att huset är smutsigt. Gott så!

Om det inte vore för ordet professionalism. Det som visat sig i Göteborg, Stockholm och Malmö – där behovet av städning är som störst – är nämligen att det finns en extremt varierande kvalitet mellan de olika städföretagen. Man kan – kort och gott – ha oturen att anlita fel företag och där den städning man betalat för visar sig vara av en undermålig – i många fall usel – kvalitet. Frågan här blir således logiskt: hur hittar jag rätt städfirma i stad som Göteborg? Jo, du följer våra råd och dessa kommer här:

  • Kontakta tidigare- och befintliga kunder. Ett eller två samtal till andra familjer i Göteborg kan avgöra vilken typ av städfirma du har att göra med. Kort sagt; genom att du ringer referenser så får du en bra bild av hur företaget sköter sin städning, hur mycket man kostar, om det är trevlig och pålitlig personal och så vidare. Vill man inte ge några nummer så ska du tolka detta som ett bevis på vilken kvalitet företaget i fråga håller.
  • Provstädning: Hittar du en städfirma i Göteborg som har bra omdömen och goda referenser så blir nästa steg att ta reda på hur de sköter städningen av ditt hem. Detta genom en provstädning där du ser kvaliteten på jobbet och där du dessutom får en klar uppskattning kring hur lång tid det tar – något som definitivt påverkar priset.
  • Samma personal. Är du nöjd med din hemstädning så bör du som ett sista steg se till att samma städare ska återkomma till ditt hem vid varje städtillfälle. Det ger dig mer trygghet och det ger dessutom ett effektivare jobb.
4 Jun 2017