Dammsugning

Så städar man bäst kontor

Har du sett ett riktigt sunkigt kontor någon gång. Sinnebilden av ett sunkigt kontor kommer från någon tråkig (svensk) långfilm från 60-talet, typ. Någon som sitter på ett kontor som sett bättre dagar. Papper ligger i drivor. Golvet är av en gammal linoleummatta som måste lukta illa. Skrivborden är fulla med avtryck från kaffekoppar och så vidare. Man bara tänker att de som arbetar på ett sådant kontor måste vara mer eller mindre ineffektiva och deprimerade. Tänk vilken skillnad, då om man tänker sig samma kontor, men städat och rent. Alla mår bättre och får mer gjort. För det är så vi, människor fungerar. Vi mår bra när det är städat och rent.

Så bör man städa kontoret

När man ska städa ett kontor, är det en bra idé att börja med det som är mindre ostädat; som till exempel skrivbord. Då kan man börja med att torka med en ren trasa och rengöringsmedel. Sedan tömma skräpkorgarna. När man har torkat av alla skrivbord och tömt alla skräpkorgar, är det sedan dags för golvet som bör dammsugas och sedan torkas rent. Efter det är det badrum och toalett som bör rengöras. Här är det viktigt att torka rent toalettstol och handfat. När man har rengjort toastolen, toaringen och tagit med en toaborste, är det sedan dags att rengöra handfatet och blandare. Töm sedan skräpkorgen och ta med en golvmopp på golvet. Om det finns ett pentry eller ett kök är det sedan viktigt att diska all disk, torka av diskbänk och arbetsbänk, torka av kyl och frys endast utvändigt. Sedan moppar man golvet så är man klar sedan.

Skaffa städfirma till kontorsstädningen?

Om du behöver anlita en städfirma till kontorsstädningen, och kanske har kontoret i Norrtäljetrakten, kan du googla "kontorsstädning Norrtälje" så att du får några kontaktuppgifter till en städfirma som erbjuder den typen av kontorsstädning i Norrtäljetrakten. Det finns inte så många som erbjuder kontorsstädning just i Norrtälje, så det är en bra idé att ringa alla dem som säger att de städar kontor just i Norrtäljetrakten. Då kan man be om offert och referenser så att man kan jämföra dem med varandra på det sättet. Välj den som har bäst referenser. Det är viktigare än priset, därför att det finns städfirmor som är så billiga attt de knappt städar alls för priset. De tänker helt ologiskt, att kunden får den städning "som de betalar för" och därmed knappt städar alls, vilket är fullständigt onödigt. Om de inte städar, vad är det då för mening ens med att anlita dem? Läs mer om en som tvärtom verkligen städar för det pris du som kund betalar: https://www.städfirmanorrtälje.se.

31 May 2019