Dammsugning

Sanering för dig som inte vill inreda fuktskadad källare i Linköping

Mysig gillestuga i källaren i Linköping? Då vill du få bort den där obehagliga lukten av fuktskada. Sanering av fukt först, sedan ryamatta och lavalampa.

En fuktskadad källare är inte kul. Särskilt inte om du tänkt inreda den till en mysig gillestuga. Innan du går loss på ryamattor och lavalampor bör du ta kontakt med en saneringsfirma, som kan utföra sanering av fukt. Du bör bereda dig på att behöva tömma källaren för bästa resultat.

Men det kan det vara värt, med tanke på att fuktskador tyvärr kan sprida sig till andra delar av huset om de inte åtgärdas. Det är dessutom inte många som uppskattar lukten av en fuktskada i källaren, den är lätt att associera till sura uppstötningar. Inte direkt optimal för mysiga filmkvällar i gillestugan, med andra ord.

Sanering av fukt och asbest i Linköping

Det finns ett flertal företag i Linköping som utför sanering. Många av dem utför fler typer av sanering än just fuktsanering. Be gärna om offerter för att vara säker på att du får bästa pris. Till skillnad från till exempel asbestsanering kommer du inte behöva vara orolig för hälsofaror, så du har lite tid på dig att hitta rätt saneringsfirma.

Däremot bör du självklart ha det där med asbest i åtanke, om du tänkt göra några större renoveringar i samband med att du bygger gillestuga. Om du till exempel behöver riva ut en gammal oljepanna som står i källaren, är det sannolikt att det finns asbest i isoleringen runt rören. Fråga saneringsfirman om de kan hjälpa dig med det också i samband med fuktsaneringen. Asbest är inget du ska handskas med själv. Kontakta detta företag för att få hjälp med sanering: www.saneringlinköping.se

10 Dec 2022