Dammsugning

Skillnad på dammsugning och dammsugning

Vem har inte fantiserat om att kunna skaffa sig en liten robot, liknande R2D2, som i Star Wars. För den som inte har sett Star Wars, kan vi säga att roboten R2D2 är en liten robot med två armar och en fot som förflyttar roboten med små hjul undertill. I filmen – som är en science fiction serie om en framtid som äger rum i rymden – kan R2D2 reparera rymdfarkoster och prata med olika figurer som förekommer i filmen. De som gillar Star Wars, kanske har fantiserat om att få en robot som R2D2, som fungerar ungefär som ens butler. Den kommer serverande med en kopp te, när man så önskar. Den kommer med posten, serverar frukost och dammsuger ens hem när man är på jobbet.

Dagens dammsugare som är robotar

Vi har ju redan dammsugare som kan dammsuga där hemma när man är på jobbet. Men jämfört med en framtida R2D2 är de ganska dumma. De är enklare robotar som dammsuger framåt, bakåt och som kan byta riktning åt otal håll. Om den stöter på något som ligger på golvet backar den och tar en annan väg. En R2D2 skulle däremot kunna flytta på föremålet som ligger i vägen på golvet och fortsätta dammsuga på platsen där föremålet låg. På så sätt skulle man verkligen kunna få det städat hemma – och alla saker som förut låg på golvet, lite utströdda här och där, skulle förmodligen ligga i en liten hög på golvet. 

Idag får vi så lov anlita hemstädning

Fram tills vi har kommit så långt att vi har fått robotar med samma kapacitet som en R2D2 får vi förlita oss på städningen, antingen som vi själva gör där hemma, eller anlita en städfirma som kommer och städar ens hem. Fördelen med att antingen städa själv eller anlita städare som kommer hem till en och städar, är att städningen blir komplett. Robotarna som städar hemma hos oss är än så länge ofullständiga och gör ingen stor skillnad för oss som vill ha det städat hemma. Bor du i Örebro och önskar dig en städfirma som erbjuder hemstädning i Örebro? Ett sätt att hitta en städfirma i Örebro är att börja med att googla "hemstädning Örebro". Då får du några kontaktuppgifter till städfirmor som har angett att de erbjuder hemstädning och arbetar i Örebro. Det är en bra början om du först frågar om offert och om referenser. Kanske de erbjuder sig att provstäda för en billigare peng? Då får du se hur de arbetar, och förhoppningsvis ett renare hem på köpet. Lycka till!

10 Apr 2019