Dammsugning

Städa efter behov inte efter regler

Gillar du att städa? De flesta brukar inte tycka att det är särskilt kul. De flesta bruakr inse att det är ett nödvändigt måste, men slipper helst. Om du däremot tycker att det är roligt att städa, är du lyckligt lottad. Det som brukar fattas är tiden till att få städa ostört. De som arbetar heltid, och kanske har fritidsintressen som tar upp mycket av ens tid, brukar sällan få just den där nödvändiga tiden till att städa. Då akn amn faktiskt fuskstäda då och då. Om man däremellan ser till att storstäda riktigt grundligt, gör det ingenting om man fuskstädar där emellan, bara man inte fuskstädar hela tiden. Då blir det till sist riktigt jobbigt att städa när man väl städar.

Anlita hemstädning för veckostädningarna

Om du har svårt med att hinna med de vardagliga städningarna, kan man faktiskt anlita en städfirma som kommer och gör en veckovis hemstädning. Du kan enkelt dra av på skatten sedan när de är dags att deklarera. Se till att ha kvitto och fakturaunderlag ifall Skatteverket vill se underlaget för dina avdrag. Många städfirmor gör avdragen åt dig, så i så fall slipper du se det fulla priset och enbart ser priset efter avdraget.

Anlita storstädning och få hela bostaden ren

Om du inte vill ha städning en gång i veckan kan du anlita en städfirma för en storstädning, till exempel en gång i månaden. Då kommer en städfirma och städar ur hela bostaden. Efter det kan du fuskstäda lite då och då , och se till att saker och ting inte ligger framme. På det sättet känns det städat, även om du inte behöver städa särskilt mycket.

Anlita flyttstädning när du ska flytta ut

Ska du däremot flytta ut ur bostaden måste du rengöra hela bostaden inifrån och ut. Då bör man städa precis allt, oftast är det lättare att städa just precis allt i en bostad om man städar när alla möbler och packlådor har burits ut. Då ser man plötsligt alla märken på väggarna, eventuella fläckar på golvet eller på väggarna. Kom i håg att alla lister måste vara rena, alla vägguttag, alla strömbrytare, alla element och bakom elementen. Dra fram alla vitvaror och rengör bakom och under dem. Ta isär köksfläkten och diska rent alla delarna. Frosta av kyl och frys och ta ur allt som är löstagbart och diska rent, ställ in när de har torkat. Töm alla förråd, garage, balkong och uteplats och sopa och torka rent. Anlita städfirma för flyttstädningen om du är osäker på att du hinner, kan eller vill städa så pass noggrant. Läs mer på: flyttstädningnorrtälje.biz.

24 Feb 2019