Dammsugning

Vad bör ingå i en trappstädning i offentlig miljö?

När man städar i en offentlig miljö, såsom affärer, kommunalhus, badhus och andra ställen där kleti och pleti kan röra sig helt fritt, gäller andra regler än när man städar någons hem, till exempel ditt eget. De flesta offentliga platserna blir otroligt nerslitna och nersmutsade. Allt beror ju på hur många det är som rör sig där. Något som många glömmer bort och där dammet kan ligga i sjok, är trapphus. Varför det är på det viset är något oklart. Det kan röra sig om ignorans eller att man vill spara pengar, eller så är det aldrig någon som har ansvar för fastigheten som är där och ser hur det faktiskt ser ut.

Smutsiga trapphus ger dåliga vibrationer

Är man besökare och man möts av ett smutsigt trapphus, vill man knappt gå in. Många kan känna obehag över att gå in i ett trapphus som gud har glömt, det vill säga i ett trapphus där smutsen har grott in sig i varje litet hör av trappan. Det ger människor ett dåligt intryck, och inget som är särskilt välkomnande. Då ger motsatsen den motsatta reaktionen; det är välkomnande av att mötas av ett rent trapphus. Ett rent trapphus signalerar att här bor det människor som är nogranna och rädda om sin fastighet. Till exempel i en BRF.

En BRF representerar dem som bor där

Gillar man sin BRF bör man ta hand om fastigheten. Det man äger är man oftast rädd om. Titta bara på skillnaderna mot ett hyreshus, som Svenska bostäder, bara som exempel. De låter sina trapphus gro igen, vilket inte hyresgästerna är särskilt glada över och heller inte blir särskilt stolta över att bo i ett hus med så smutsiga trapphus. Det finns många andra hyresvärdar som ignorerar trapphusen och låter dem förbli ostädade.

Anlita städfirma för trappstädningen

Då kan man faktiskt göra det bättre än vad till exempel Svenska bostäder gör, och ta hand om sina trappor. Man kan till exempel anlita en städfirma som kommer och städar trapphuset. Ser man till att anlita en städfirma som kommer och gör det, ger det alla ett bättre intryck så snart man har gått in genom porten. De boende trivs bättre i ett sådant hus och nöjda hyresgäster, eller bostadsrättsmedlemmar stannar kvar.

Detta bör ingå i en trappstädning

  • Köra med skurmaskin i själva ingången
  • Dammsuga mattan
  • Städa trappstegen ett efter ett
  • Torka rent på handtag
  • Torka ledstången ren
  • Rengöra hissen
28 Sep 2018