Dammsugning

Vad kostar det att få kontoret städat?

Många städföretag tar mellan 200-500 kronor per timme. Så beroende på hur stort kontoret är, så kommer det att kosta olika mycket. Man kan ju tänka att ju större personal som man har på ett företag, desto mer kan personalen tjäna in till företaget och då kommer de att behöva en större lokal som behöver städas. På samma sätt är det ju tvärtom; ju mindre företaget är och ju mindre personalstyrkan är, desto mindre lokal behöver man ju och då kostar ju inte städningen lika mycket. Finns det någon chans att ha många anställda, få in stora summor pengar varje månad och inte ha så stor lokal? Det är ju möjligt om de flesta jobbade hemifrån. Då behöver man ju inte någon stor lokal trots att man har många anställda som drar in pengar till företaget.

Fördelar med att personalen jobbar hemifrån

Skulle det vara så att personalen kan jobba hemifrån, till exempel om de arbetar på nätet, då spelar det ingen roll var de sitter eller befinner sig. Fördelar med att de jobbar hemifrån är att de inte behöver lägga ner tid på att pendla till och från jobbet. De behöver inte ta sig hemifrån, utan kan sätta sig och arbeta i pyjamas, om de nu skulle vilja det. De behöver inte en lokal som företaget måste betala för att de ska kunna jobba. De får göra sitt eget kaffe hemma. Arbetsgivaren behöver inte betala för kaffet, eller för alla de lokaler som personalen behöver för att kunna jobba.

Nackdelar med att de arbetar hemifrån

Om personalen skulle vara personer som inte kan koncentrera sig på sitt arbete när de inte är på ett kontor, då är det ju inte bra om de arbetar hemifrån. I så fall behöver de en lokal som de kommer till för att kunna koncentrera sig på sitt arbete. Vissa människor börjar göra andra saker än koncentrerar sig på arbetet. I stället för att jobba så börjar de diska, tvätta, vattna blommor, ta hand om barnen eller gör helt andra saker. Om man har sådana personer anställda och som egentligen ska arbeta då går det ju inte att de jobbar hemifrån. Då måste man ha ett kontor där de kan arbeta. Och har man ett kontor måste det städas och vara rent. Annars blir det en ohållbar arbetsmiljö efter ett tag. Och för att kontoret ska hållas städat och rent, krävs det att man anlitar en städfirma som kommer och gör det. Här kan du läsa om ett sådant: https://www.kontorsstädstockholm.com.

19 May 2019