Dammsugning

Vad ska jag tänka på vid en flyttstädning i Stockholm?

Det som gäller vid en flyttstädning – i Stockholm eller någon annanstans i Sverige – är att man ska grundligt rengöra alla ytor i bostaden samt se till att hyllor, spis, kylskåp och frys är kliniskt rena. Man gör detta för att den person som ska flytta in direkt ska kunna börja installera sig utan att tvingas till att städa och detta går ju att vända på också för att förstå på ett bättre sätt. Hur skulle det vara om du exempelvis ska flytta i Stockholm och upptäcker att denna flyttstädning misskötts?

Det är helt enkelt inte så roligt att få börja sitt nya liv med att städa, detta är något som de allra flesta instämmer i. Det finns dock en lösning om man känner att denna flyttstädning tar för mycket tid i anspråk och detta handlar om att man istället lejer ut den till en firma. Här kan det dock vara lite problem och beror då främst på i vilken stad man är bosatt i. Har man sitt boende i en mindre stad så kan det faktiskt vara så att det inte finns något företag som kan utföra denna flyttstädning och att man av den anledningen tvingas sköta den själv. Detta handlar då om att det sker betydligt färre flyttar i en mindre stad och att det i en sådan – helt enkelt – inte är lönsamt att driva ett företag inom flyttstädning. Ställer man detta mot Stockholm där det nästan finns för många företag att välja bland gällande just flyttstädning – ja, då ser man också hur detta kan bli lite orättvist.

Flyttstädning är billigare i Stockholm

Anledningen till att det i Stockholm finns så många företag som specialiserat sig på just flyttstädning handlar helt enkelt om att det sker så många flyttar just där. Flyttar som alltså i sin tur leder till att företag kan hitta en nisch och rikta in sitt arbete enbart mot denna. Här kan det alltså handla om flyttfirmor, företag inom flyttstädning, företag som enbart utför kontorsstädning och så vidare. Man hittar ett område där man ser att det finns ett stort behov och sedan försöker man se till att vara ensam där så länge som möjligt. Något som brukar vara svårt då andra företag ofta direkt tar efter och skapar egna verksamheter inom samma område.

Som boende i Stockholm är det dock detta som leder till att man kan få ett bättre pris i slutändan – ju fler konkurrenter det finns inom samma område, ja, desto troligare är det även att priset för tjänsten i fråga blir billigare. Det är naturligtvis tråkigt för det företag som var först med att rikta in sig på exempelvis flyttstädning i Stockholm – men för de potentiella kunderna är det enbart positivt.

Man kan alltså inför en flytt i Stockholm kontakta flera företag – både för själva flytten och för flyttstädning efteråt – och få fram ett väldigt gynnsamt pris. Detta blir svårare i en mindre stad där man istället får acceptera det pris som erbjuds. Fördel Stockholm, således.

5 May 2017